Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Vinnare av Årets Företagare, Årets unga företagare och turismpristagare utsedda på STO-galan

Publicerad 12 maj 2023, kl 13:43

Bygghandel, livsmedelsbutik och restaurang och café, vad har de gemensamt? Jo, de är alla Tjörns vinnare på STO-galan.

Årets unga företagare Tjörn 2023 - Malin Ahlstedt

Årets unga företagare Malin Ahlstedt

Malin driver Ahlstedts Livs AB, för de flesta dock mer känt som Ica Nära Dyröboden.

Motivering till priset:
Tid morgon, sen kväll. Klippa gräs, blanda våffelsmet, hjälpa pensionärer, baka pizza. Skapa konferenser eller momsredovisa – ingen syssla är för stor eller för liten för vinnaren av Årets unga företagare på Tjörn.

Vår vinnare imponerar med sitt driv, sin vilja att ständigt utvecklas och att framförallt, att göra det omöjliga möjligt! För vem, skulle kunna tro att en tjej från ”schlätta” skulle komma till kusten och inte bara bli accepterad utan även älskad av både öbor, företagarkollegor och besökare.

Att driva en livsmedelsbutik är alltid förenat med hårt jobb, att göra det på en ö men mindre än 200 invånare och göra det med vinst är en bedrift större än vi kan förstå! Att göra det med kärlek, omtanke och glädje gör vår vinnare unik, någon vi är stolta att kalla Tjörnbo!

Årets Turismföretag - Margaretas kök och skafferi

Årets turistföretag

Margaretas kök och Skafferi drivs av Alma Lidén, Niklas Österlund och Bengt Lidén.

Motivering till priset:
Att utveckla och lyfta ett redan etablerat besöksmål är inte helt enkelt men det har årets pristagare lyckats med genom att använda befintliga strukturer och system och fylla dessa med sina egna värderingar, genuina engagemang, framtidsplaner, idéer och sitt hjärta. Besökaren får en unik och äkta upplevelse.

Det bakas och lagas från grunden och säsongen får styra. Det märks att det är människorna bakom företaget som skapar upplevelsen. Deras digitala närvaro har lyft platsen till nya höjder, vilket gynnar hela området. Att de har öppet året om är ett starkt bidrag till en hållbar utveckling av besöksnäringen på Tjörn. I ämnet ”samverkan mellan näringsliv, kommun och den lokala turistorganisationen” får årets vinnare dessutom högsta betyg.

Årets Företagare Tjörn - Camilla Hansson och David Mårtensson

Årets företagare Tjörn - Camilla Hansson och David Mårtensson

Camilla och David driver företaget Bygg och Fritid i Skärhamn AB, mer känt som XL-bygg. De triver även XL-bygg i Bleket och i Varekil på Orust.

Motivering till priset:
Varje människa är unik, varje människa bär på en historia. Att någon vågar se bortom en fasad, ett bagage vi bär eller yttre förutsättningar brukar kallas medmänsklighet, något vi alla borde se som självklart, men ibland kan det steget vara stort. Att erbjuda ett jobb, en tillhörighet eller ett sammanhang kan vara den största gåvan man kan ge en människa. Våra vinnare av årets företagare på Tjörn vågar vara medmänskliga OCH affärsmässiga. Årets företagare på Tjörn använder sin kraft som företagare att både förändra sin omvärld både genom sitt erbjudande till kunderna och sina medarbetare. Med en djup respekt för varandras olikheter driver de sitt företag tydligt framåt och uppåt! Det som startade som en kul sidoverksamhet har idag förvaltats och utvecklats av nästa generation till inte bara en utan tre fantastiska arbetsplatser med ett brinnande intresse för den lokala förankringen!

Stort grattis till samtliga vinnare önskar Tjörns kommun!


Sidansvarig/Senast uppdaterad 15 maj

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet