Tjörn kommuns logga, till startsidan

Torg, parker och allmänna platser

Det finns många allmänna platser i Tjörns kommun. Här finns information om de allmänna platser som kommunen ansvarar för och vad du ska göra om du ser ett fel på en allmän plats.

I Tjörns kommun är det boende i ett område som har ansvar för drift och underhåll av allmänna platser. Ibland ligger ansvaret för dessa allmänna platser hos en förening eller så samordnas ansvaret mellan kommunen och föreningen. Det kan till exempel vara en vägförening, fritidsförening eller badförening. Det kallas för enskilt huvudmannaskap (i motsats till kommunalt huvudmannaskap).

Allmänna platser som Tjörns kommun ansvarar för

Kommunen planterar blommor och har hand om bänkar, soptunnor, städning och tillsyn på de platser som kommunen ansvarar för.

Skärhamns torg och lekplats

Magasinsgatan 6, 471 32 Skärhamn

Tjörns kommun samordnar olika aktiviteter och utsmyckningar tillsammans med Skärhamns vägförening. Kommunen ansvarar för lekplatsen, planteringar, soptunnor, städning, tillsyn och bänkar. På lekplatsen gör kommunen en årlig besiktning. Lekplatsen är inte tillgänglighetsanpassad.

Lekplatsen i Kyrkesund

Färjevägen 39, 471 90 Kyrkesund

Lekplatsen i Kyrkesund sköts av Tjörns kommun som städar, gör en årlig besiktning och har regelbunden tillsyn av lekplatsen. Lekplatsen är inte tillgänglighetsanpassad.

Kommunala badplatser

På varje badplats finns information om vem som ansvarar för vad.

Sundsby Säteri

Offentliga lokaler

Här finns information om vilka anmälningar som behöver göras och vilka miljö- och hälsokrav som ställs på du har verksamhet i en lokal som allmänheten har tillträde till.

Köpa sälja och arrendera mark

Kommunens mark kan säljas, men även arrenderas ut till jordbruk och sjöbodar eller för tidsbegränsad verksamhet som torgmarknader och foodtrucks.

Kontakt


Sidansvarig/Senast uppdaterad 13 januari 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet