Tjörn kommuns logga, till startsidan

Bemanningsenheten för vård och omsorg

Bemanningsenheten för vård- och omsorgsavdelningen arbetar med korttidsrekrytering av vikarier till enheterna inom äldreomsorgen och funktionshinder.

I arbetet som timvikarie är du med och skapar en meningsfull och trygg vardag för våra omsorgstagare. Vi söker dig som trivs att jobba med människor och som är serviceinriktad och har ett positivt förhållningssätt. Det är även viktigt att du är flexibel eftersom dina arbetstiden kan variera och ibland får dina arbetspass med kort varsel, cirka 45 minuter. Du får en introduktionsplan med bredvid gång där du lär dig hur arbetet fungerar. Korttidsrekrytering avser frånvaro dag 1–14.

Du söker digitalt via våra publicerade annonser på vår webbplats eller via Offentliga jobb. När du skickat in din ansökan får du en bekräftelse via e-post. Arbetet går bra att kombinera med studier eller annan sysselsättning.

Du arbetar med socialt omsorgsarbete utifrån varje omsorgstagares egna förutsättningar. Hos oss bör du kunna hantera och avläsa olika situationer och agera på ett ansvarsfullt och självständigt sätt inom ramen för våra politiska mål och socialtjänstens intentioner.

Det arbete vi utför ska präglas av en mycket hög kvalitet som skapar trygghet för dem vi hjälper. Ditt engagemang och din personlighet blir viktiga tillgångar i det dagliga arbetet. Vi arbetar i grupp, vi behöver bjuda på oss själva, ställa upp för varandra och vi måste vara prestigelösa.

Arbetstiden kan variera mellan dag, kväll, natt, helger samt nattjour.

När det gäller sommarvikariat så får du ett färdigt schema.

Blir du anställd får du ett mejl från bemanningsenheten med information om vilken arbetsplats du kommer att tillhöra. Din anställning påbörjas med en introduktion på arbetsplatsen som bokas in med utsedd handledare. När du är introducerad och känner dig trygg med arbetsuppgifterna introduceras du till fler grupper eller avdelningar. Innan du börjar din introduktion ska du genomföra några webbaserade utbildningar.

Som vikarie lägger du dig tillgänglig i bokningssystemet TimeCare Pool när du kan arbeta. Detta innebär att om en beställning från arbetsplatsen där du är introducerad matchar din tillgänglighet kan du bli bokad. Du meddelas via sms när och vart du har blivit bokad. Så snart du har genomfört din introduktion lägger du dig tillgänglig i systemet. Inloggningsuppgifter till systemet skickas till din privata mejl. Det är bra om du skriver anteckningar i systemet om du inte kan arbeta vid vissa tillfällen, exempelvis om du är bortrest, går i skolan och annan information som kan vara bra för oss att veta om din tillgänglighet.

Det är viktigt att du som vikarie kan arbeta när du ligger tillgänglig i systemet.

Viktigt!

När du blivit bokad kan du inte avboka dig eftersom det är ett avtal mellan dig och arbetsgivaren.

Om du som vikarie blir sjuk när du har ett bokat pass är det viktigt att du sjuk- och frisk anmäler dig enligt rutin som finns på arbetsplatsen. Tänk även på att ta bort din tillgänglighet i bokningssystemet så du inte blir bokad under tiden du är sjuk.

Så använder du bokningssystemet TimeCare Pool

Beskrivning av inlogg för TimeCare Pool och Soltak Pdf, 162 kB.

Du som vikarie använder du dig av TimeCare Pool för att registrera din tillgänglighet när du kan/vill arbeta i Tjörns kommun. Det innebär att om en beställning från arbetsplatsen där du är introducerad matchar din tillgänglighet kan du bli bokad.

Lediga jobb= intresseanmälan för arbetspass i Time Care pool.

Det innebär att du kan se lediga beställningspass i de verksamheter du är kopplad till och också lägga en intresseanmälan på de du är intresserad av.

Vid inloggning använder du i första hand BankID Anställd Tjörn för att legitimera dig. Har du inte BankID kan du istället logga in med SMS-kod. Har du inte tillgång till ditt användarnamn och lösenord, vänligen kontakta bemanningsenheten via e-post: socialasbemanningsgrupp@tjorn.se så hjälper vi dig.

Behöver du hjälp för att kunna logga in i TimeCare Pool finns det material framtaget för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att lägga in dina tider.

TimeCare pool, support

Du kan läsa din e-post hemifrån, e-post konto och lösenord får du av bemannningsenheten när din anställning är klar.

Här loggar du in på din e-post hemifrån.

Microsoft 365

Ha alltid koll på din Tjörn-mail, hit skickas viktig information, samt lösenord.

Kontakt

Socialas bemanningsenhet

Måndag–fredag 6.30–10 och 12.45–15
Lördag–söndag 6.30–10 och 12.45–15


Sidansvarig/Senast uppdaterad 25 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet