Tjörn kommuns logga, till startsidan

Kommunalt aktivitetsansvar

Saknar du gymnasieutbildning och vill ha hjälp att hitta på något att göra? Kommunen hjälper dig som är 16-20 år att få utbildning eller att komma vidare mot arbetsmarknaden. Detta kallas kommunalt aktivitetsansvar.

Hur går det till?

Kommunen kommer att försöka nå dig via brev eller telefon för att få uppgifter om din sysselsättning, och för att erbjuda dig stöd, vägledning och aktiviteter.
Du såklart också välkommen att kontakta oss redan innan vi kontaktar dig!

Frivilligt

Att få stöd och vägledning är frivilligt. Om du önskar en kontakt får du träffa en av våra handledare. I samtal med dessa sker en kartläggning av dina tidigare erfarenheter, din nuvarande situation och dina framtidsplaner. Syftet är att tillsammans med dig hitta en betydelsefull sysselsättning. Till samtalen får du gärna ta med dig någon ur din familj eller någon annan för dig betydelsefull person. Om du är under 18 år är det bra om vårdnadshavare kan följa med på det första mötet.

Vad innebär aktivitetsansvaret för kommunen?

Enligt lag innebär aktivitetsansvaret att kommunen ska hålla sig informerad om vilka ungdomar som är mellan 16-20 år, har avslutat grundskolan och inte tagit gymnasieexamen. Kommunen ska även erbjuda dessa ungdomar lämpliga individuella åtgärder. Åtgärderna ska i första hand syfta till att motivera ungdomar att påbörja eller återuppta en utbildning. Kommunen ska också dokumentera sina insatser på lämpligt sätt och föra ett register över ungdomarna.

Läs mer

Kommunalt aktivitetsansvar på Skolverket.se

Camilla Hulling

Kurator, samordnare för kommunalt aktivitetsansvar, samordnare för samordnad individuell plan


Sidansvarig/Senast uppdaterad 20 maj

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet