Tjörn kommuns logga, till startsidan

Mat, matleverans och restauranger inom äldreomsorgen

I Tjörns kommun finns det flera olika alternativ för dig som önskar stöd med mat eller en mer varierad kost. På våra äldreboenden finns det restauranger som är öppna för allmänheten där du kan äta om du vill. Om du inte kan laga din mat själv eller komma till någon av våra restauranger på våra äldreboenden kan du få matleverans. Du ansöker om matleverans hos biståndsenheten.

Du kan få matlådor med färdiglagad kyld mat levererad hem till dig, Tjörnlådan. Det finns tio maträtter att välja på varje vecka och de kan anpassas efter ditt önskemål om konsistens och innehåll. För att få bästa kvaliteten på maten levereras den kyld och du värmer den när du ska äta. Det är Tjörns Måltids AB som ansvarar för tillagning och leverans.

Matleveransen sker en gång per vecka och i samband med att matlådorna levereras gör du nästa veckas beställning. Du väljer själv hur många matlådor du vill beställa och antalet kan variera från vecka till vecka.

Du ansöker om matleverans hos Biståndsenheten.

Du som är pensionär är välkommen att äta lunch i restaurangerna på Kvarnbacken i Rönnäng, Tubberödshus i Skärhamn och Lilldal i Kållekärr.

Mer information om restaurangerna hittar du under respektive boende. Aktuell matsedel kan du även hitta i appen "Omsorgen".

I appen Omsorgen kan du se vad som serveras på Tjörns äldreboenden. I appen kan du också få information om boendenas aktiviteter. En smidig lösning för dig som vill veta veckans mat och aktiviteter på våra äldreboenden. Du laddar ner appen på din telefon eller dator där du brukar ladda ner appar.

Appen omsorgen

Självservice

Ansökan till de olika insatserna för äldre sker genom att den sökande loggar in i e-tjänsten med sin e-legitimation eller mobilt bank-id, som hämtar vissa personuppgifter automatiskt. Det är även möjligt att ansöka eller göra en anmälan om behov av insatser för någon annan.

Blanketter

Kontakt

Biståndsenheten

Avgiftshandläggare
0304-60 12 23

Adress

Sundsbyvägen 1a
471 94 Kållekärr

Hemtjänsten

Gruppledare

Telefontid 07:30-10:00 samt 12:45-15:00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 9 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet