Tjörn kommuns logga, till startsidan

Fiske och jakt

Fiske har en stark och lång tradition på Tjörn. Det fria fisket gör det möjligt att fiska runt hela ön direkt från land eller brygga liksom från egen båt.
Här får du information om regler för fiske, men också för jakt och skyddsjakt.

Fiske på Tjörn

Södra Bohuslän räknas som ett av landets bästa havsöringsvatten. Fisket efter havsöring sker under perioden april till september. Det finns fiskefria områden i vattnet runt Tjörn och dessa kan skilja sig efter årstid.
8 fjordar är ett samarbete mellan kommunerna Tjörn, Orust, Uddevalla, Stenungsund och Kungälv för att förbättra havsmiljön. På deras hemsida hittar du nyttig information om bland annat fiskeregler och när du kan fiska i vattnen runt Tjörn.

Det finns vissa andra bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet. Det finns exempelvis regler om vilka tider på året man får fiska, minimimått på fisken och vilka fiskeredskap som är tillåtna att använda.

Jakt

Det finns många olika typer av jakt i Sverige. I jaktförordningen finns lagar och föreskrifter. Du kan också vända dig till Naturvårdsverket eller Svenska Jägareförbundet vid frågor rörande jakt.

Skyddsjakt

Skyddsjakt görs för att förhindra skador på boskap eller åkermark. Här hittar du information om hur du ansöker om skyddsjakt.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 8 september 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet