Tjörn kommuns logga, till startsidan

GRUND - ett konsertkoncept

Grund är ett konsertkoncept producerat av Tjörns kommun och Nordiska Akvarellmuseet. Idén är att erbjuda kvalitativ musik inom ett brett spektrum med spännande artister i en intim miljö till ett rimligt pris. Vi tror på spännande möten mellan artisten, lyssnaren och den omgivande naturen, där flashiga scenshower inte tillåts stå i vägen för musikens budskap. Vi tror att det är en bra grund att stå på.

Fullständig information och länk till biljetter hittar du på: tjorn.se/evenemang

Foto: Nadja Sjöström

Loney dear - fredag 14 april kl 20

Loney dear är sångaren, låtskrivaren tillika månginstrumentalisten Emil Svanängens egenartade musikprojekt – där klassiskt låtskrivande möter komplexa produktioner, lika vidöppet upplyftande som känsliga och hjärtekrossande.

Sedan debuten 2003 är Loney dear ett välkänt namn i breda kretsar världen över då han blivit erkänd och omfamnad av musikgiganter så som Pitchfork och NME, och han har också beskrivits som: "en av de mest upplyftande, inspirerande och helande röster du någonsin kommer att få höra" – The Sunday Times.

Under 2021 släppte Loney dear sitt sjunde studioalbum och under hösten 2022 kom hans första live-album Atlantis. I musiken ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer, stora gester och en vidöppet känslig röst.

Köp biljetter här

Utöka din upplevelse med mat och kultur

Förutom att lyssna på musik finns det möjlighet till en mattupplevelse på Vatten Restaurang & Kafé Boka gärna bord info@restaurangvatten.se

Museet har kvällsöppet! Fri entré mellan kl. 16–20!

För bara 100 kr erbjuder vi konsertbuss sträckan Göteborg–Skärhamn T&R.
Avgång Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 17.30
Ankomst Nordiska Akvarellmuseet kl. 18.30

Avgång Nordiska Akvarellmuseet kl. 22.00
Ankomst Clarion Hotel Post, Drottningtorget i Göteborg kl. 23.00
(Tiderna är ungefärliga)

Foto: Jens Eliasson

Bror Gunnar Jansson - fredag 24 februari kl 20

2019 var året då Bror Gunnar Jansson slog igenom på bred front hemma i Sverige efter flera år av framgångar utomlands. Han kunde ses i På Spåret och släppte sitt fjärde album They Found My Body in a Bag, samt medverkade SVT-produktioner såsom Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live. Han turnerar intensivt runt om i världen och i Frankrike var hans album bland de tre mest sålda i kategorin jazz/blues i landet under åren 2017 och 2019.

Bror Gunnar Janssons senaste album Faceless Evil, Nameless Fear (2021) är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra. Likt en svit rör sig albumet från känslosamma stråkpartier till tunga riff, och ibland uppstår tillfällen då allt verkar vilja spricka sönder. Bror Gunnar pendlar mellan allas vår verklighet och sitt eget mörka universum. Oavsett om han framträder solo eller med band, så släpper Bror Gunnar Jansson lös en blandning av vad som har beskrivits som southern gothic, blues, folk och psychedelia.

Kontakt

Isabelle Felczak

Kultursamordnare


Sidansvarig/Senast uppdaterad 24 februari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet