Myggenäs förskola
Myggenäs förskola ligger på norra Tjörn nära fastlandet. Förskolan består av två enheter, huvudbyggnaden som brukar kallas Röda huset och Skogsgläntan som ligger i anslutning till Myggenäs skola.
Myggenäs förskola
Antilopvägen 1
471 60 Myggenäs
Avdelningar
Biet 0304-60 18 22
Blåmesen 0304-60 18 82
Granen 0304-60 12 62
Humlan 0304-60 18 23
Koltrasten 0304-60 18 81
Myran 0304-60 18 24
Tallen 0304-60 18 83
Snokarna 0304-60 18 28
Plan mot kränkande behandling
Planen mot kränkande behandling fungerar som stöd för både barn och vuxna på Myggenäs förskola. Planen beskriver hur vi arbetar för att förhindra diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling av barn och vuxna på vår förskola. Den beskriver också vilka mål vi har för vårt för vårt arbete på förskolan under året och hur vi ska uppnå dem.
Vårt kvalitetsarbete
Alla kommunala förskolor på Tjörn upprättar i början av hösten en arbetsplan som beskriver det systematiska kvalitetsarbetet för kommande år. Vad ska vi göra, varför och vad ska det leda till? Syftet är att utveckla utbildningen genom att arbeta med de prioriterade områden som varje förskola tar fram.
I slutet av vårterminen skriver förskolans personal och rektor en rapport som sammanfattar förskolans kvalitetsarbete under året. I rapporten kan du läsa om verksamhetens styrkor och svagheter och vilka områden som ska prioriteras. Förskolan beskriver varför de har satt upp sina mål och hur de arbetar för att nå upp till dem. Man utvärderar och gör en bedömning av vilka framsteg som har gjorts under året, vilka svårigheter som har uppkommit och vilka insatser som återstår av de prioriterade områdena. Resultaten presenteras för våra politiker under hösten.
-
Utmärkelsen skola för hållbar utveckling
Myggenäs förskola har erhållit utmärkelsen "Skola för hållbar utveckling" från Skolverket, vilket innebär att förskolan aktivt integrerar hållbarhetsfrågor i sin pedagogik och verksamhet.
- Samarbete med lokalvårdare innebär att vi minskat på engångsmaterial så som disktrasor etc. Vi använder oss av trasor som tvättas och återanvänds.
- samarbete med måltidspersonalen innefattar arbete kring att minska matsvinnet, mini-kockar (då barnen får delta i tillagningen) och måltidspedagogik med inriktning frukt och grönt utifrån årstid.
- Vi arbetar med hjälp av materialet "Sopsamlar-monstren" där vi lär oss sopsortera, återvinna och återbruka.