Tjörn kommuns logga, till startsidan

Stöd och stipendier för unga

Här kan du läsa om bidrag, stöd och stipendier som du som är ung kan få eller söka själv. Läs mer nedan om vilka kriterier du behöver uppfylla eller hur du gör för att söka.

Boels börs är ett stöd för dig som är i åldern 13—25 år och har ett kulturprojekt du vill driva.

Syftet med Boels börs är att uppmuntra unga människors engagemang och kulturintresse samt att ge möjlighet till förverkligande av egna kreativa idéer. Det kan till exempel vara en festival, konsert, workshop, dans, utställning eller liknande. Du kan söka upp till 2 000 kronor ur Boels börs. Kommu­nens kultursamordnare för barn och unga hjälper gärna till med ansökan.

Lilla kulturskolestipendiet är på 1 000 kronor. Du som söker går i årskurs 6 eller högre årskurser. Fyra stipendier delas ut till elever ur följande kategorier: instrument, dans, konst, teater och film.

Kulturskolans arbetsgrupp väljer vilka som ska få stipendiet. Sparbanken delar ut stipendiet i samband med stipendiekonserten som äger rum i perioden mars—april varje år.

Stora kulturskolestipendiet är på 3 000 kronor och väljs ut av kulturskolans arbetsgrupp till en nuvarande eller före detta elev i Kulturskolan.

Företrädare för kulturskolan och Tjörns Sparbank delar ut stipendiet i samband med stipendiekonserten som äger rum i perioden mars—april varje år.

Du som är mellan 15 och 19 år, bor på Tjörn och tränar på Friday Free Gym har möjlighet att söka stipendium på 3 000 kronor. Tre olika träningsstipendier delas ut. Stipendierna har möjliggjorts genom sponsring av Tjörns Sparbank och delas ut i samarbete med Träningskliniken.

Stipendiaterna utses av en jury bestående av representanter från kultur- och fritidsförvaltningen (Delta), Träningskliniken och Tjörns Sparbank. Stipendierna delas ut under juni månad.

Tjörnpengen består av 50 000 kr per år. Pengen kan sökas av unga för att skapa bra saker för unga på Tjörn. Pengarna kan sökas för att skapa aktiviteter eller projekt som till exempel läger, konserter, föreläsningar eller sportevent.

Tjörnpengen är en del av ungdomsdialog som är ett forum för ungdomsinflytande i kommunen.

Stipendiet är på 20 000 kronor och kan sökas av dig som fyller högst 20 år innevarande år.

Stipendiaten ska visa ”lovande förutsättningar för fortsatt utveckling inom kultur- eller fritidsområdet”. Stipendiet kan användas till utbildning, resor eller annan kompetenshöjning som bidrar till den sökandes utveckling inom sitt område.

Barn och unga som är bosatta i Tjörns kommun får söka projektbidrag för att till exempel ordna en tävling, turnering, uppvisning eller en prova på-dag. Kultur- och fritidsförvaltningen har pengar att dela ut till ungdomsprojekt som inte är kopplade till någon förening. Upp till 10 000 kronor kan sökas.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 2 mars

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet