Tjörn kommuns logga, till startsidan

Gymnasium

Tjörn har ingen egen gymnasieskola. Den närmaste gymnasieskolan är Nösnäsgymnasiet som ligger i Stenungsunds kommun. Många elever väljer också gymnasieskolor som ligger i Göteborg, Kungälv och Uddevalla.

Val och ansökan

Du söker enklast via Göteborgsregionens ansökningswebb Indra2. Inloggningsuppgifter till Indra2 skickas hem till varje elev i årskurs nio i december varje år. Du kan också söka via studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Sista ansökningsdag är den 1 februari 16.00. Preliminärantagningen är klar den 16 april. Då har du möjlighet att logga in i antagningssystemet Indra2.se för att läsa ditt besked. Resultatet bygger på höstterminens betyg och är ett preliminärt besked.

Om du inte har sökt till preliminärantagningen har du möjlighet att söka till slutantagningen. Sista ansökningsdag är den 1 juni klockan 16. Därefter stängs antagningsdatabasen inför slutantagningen. Antagningen är klar den 25 juni klockan 13. Logga in på Indra2.se för att läsa och svara på ditt antagningsbesked senast 9 juli.

Har du inget lösenord? Klicka på ”glömt lösenord” så skickas ett nytt till den mejl du angivit.

Om du vill göra ett omval mellan den 25 juni och gymnasiestarten, ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på din gamla skola för att få hjälp. Efter gymnasiestart vänder du dig istället till studie- och yrkesvägledare på din gymnasieskola.

När du gör ett sent omval hamnar din ansökan sist i prioriteringsordningen. Detta gäller oavsett vilka betyg du söker med och ditt omval blir inte bearbetat förrän alla reservelever är antagna.

Besked om reservantagningen ges till berörda elever via Indra2 från onsdag 5 augusti klockan 8.

Om du har frågor om ditt antagningsbesked under sommaren eller önskar göra omval är du välkommen att kontakta någon av oss studie- och yrkesvägledare.

Studie- och yrkesvägledning under sommaren

Vecka

Syv på Häggvallskolan

Syv på Bleketskolan

26

22–25 juni

22–24 juni

27

29 juni–2 juli

29 juni–1 juli

28

Semester

6–8 juli

29

Semester

Semester

30

Semester

Semester

31

Semester

Semester

32

5–6 augusti

Semester

33

10–14 augusti

10 aug, 12–13 augusti

34

17–21 augusti

17 aug, 19–20 augusti

Byta skola eller program

Om du känner att du inte trivs på din gymnasieskola eller med ditt valda gymnasieprogram är det viktigt att du kontaktar studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande gymnasieskola. Är det tidigt på läsåret får du hjälp med att byta skola eller program. Om en större del av terminen redan har passerat är det svårare att byta. Du kan då bli erbjuden att stanna kvar och söka om inför nästa läsår. 

Studiebidrag och ersättning för dig under 20 år

Du som studerar på gymnasiet och är under 20 år har rätt till olika typer av studiestöd.

Studiebidraget får du automatiskt när du är inskriven på en gymnasieskola. Du behöver alltså inte ansöka om detta. Bidraget betalas vanligtvis ut för tio månader per läsår. Fyra månader på hösten (september–december) samt sex månader på våren (januari–juni).

Extra tillägg är ett bidrag som du som studerar på gymnasiet kan få om din familj har låga inkomster.

Inackorderingstillägg kan du ansöka om till Tjörns kommun när du har långt till skolan och behöver bo på din studieort. Bidraget kan sökas fram till och med första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år.

Ska du studera på en fristående skola eller folkhögskola och vara inackorderad, söker du inackorderingstillägg via Centrala Studiestödsnämnden istället.

Reseersättning får du i form av busskort, ett så kallat läsårskort. Kortet får du om du är skriven på Tjörn och ditt gymnasieval finns registrerat på Göteborgsregionens ansökningswebb Indra2. Du behöver ansöka om läsårskort inför ditt första gymnasieår. Om du blir beviljad läsårskort och fullföljer din utbildning på samma skola får du ett nytt kort hemskickat inför varje läsår.

Rätt till reseersättning har du

Studiemedel för dig som fyllt 20 år

Om du under din studietid fyller 20 år och är inskriven på gymnasieskola, har du inte längre rätt till inackorderingsbidrag från din hemkommun. Däremot kan du ansöka om studiemedel istället. Studiemedlet består av två delar, en bidragsdel och en lånedel.

Kontakt

Anna-Maria Svanberg

Handläggare

076-634 14 66  måndag–torsdag

Christine Karlsson

Studie- och yrkesvägledare Häggvallskolan

Sandra Hasselgren

Studie- och yrkesvägledare Bleketskolan


Sidansvarig Patrik Jansson/Senast uppdaterad 19 augusti

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet