Akut hjälp
Om du eller någon annan är i en akut nödsituation ska du alltid ringa 112
1177 Vårdguiden
För sjukvårdsrådgivning kan du ringa 1177 Vårdguiden dygnet runt. På webbplatsen hittar du information om till exempel egenvård och psykisk ohälsa.
Stöd och hjälp
Här hittar du olika former av stöd till dig som behöver hjälp eller har varit med om svåra händelser.
Tjänsteperson i beredskap, TiB
tib@tjorn.se
0304-60 12 12
0304-60 12 18
POSOM – kris- och beredskapsgrupp
Kris- och beredskapsgrupp för psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer. Kontaktas via Tjänsteperson i beredskap, TIB.
Socialjour
När du har frågor eller behöver akut hjälp när socialkontoret är stängt – kontakta socialjouren. Utförs av Göteborgs stads socialjour.
Psykiatrisk akutmottagning 1177
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp kan du vända dig till sjukvårdsrådgivningen för att få råd och hänvisning till rätt vårdmottagning när så behövs.
Suicide Zero.se
Information om vart du kan vända dig om du mår dåligt eller har tankar om självmord.
Kvinnofridslinjen
En nationell stödtelefon för dig som är utsatt för hot och våld. Du som är vän eller anhörig är också välkommen att ringa. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett vart du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.
Är du utsatt för våld eller hot om våld av din partner? Behöver du någon att tala med? På Kvinnojouren möter du enbart kvinnlig personal och ideella jourkvinnor som kan ge dig råd och stöd. Du får vara anonym och blir inte registrerad hos någon myndighet.
Brottsofferjouren
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Till Brottsofferjouren kan du ringa för att få stöd och information. Du kan vara anonym.
Röda Korsets telefonjour
Behöver du någon att prata med för att du känner dig ledsen, orolig eller upplever att du tappat fotfästet i livet då kan du ringa Röda Korsets telefonjour.
Stöd och hjälp för barn och unga
UMO – Ungdomsmottagningen på nätet
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket mer.
Maana
Maana (Tidigare Tjejjouren Väst) är en ideell förening som erbjuder nätbaserat stöd med jour via chatt, mail och mobilapp. Stödverksamheten finns för alla som identifierar sig som tjej.
Jourhavande kompis
Röda korsets chatt tar emot samtal från barn och unga upp till 25 år.