Sundsby Säteris logga, till startsidan
Bild av trädgård

Köksträdgården

En köksträdgård för alla sinnen

Njut av grönskan och inspireras till egna odlingar när du besöker köksträdgården på Sundsby säteri. Ända sedan Margaretas tid har det odlats här. Genom åren har det funnits bland annat en fruktträdgård, örtagård, kålgård och en handelsträdgård.

Trädgården är en mötesplats för odlings- och matintresserade. Passa på att fråga trädgårdsmästaren, som gärna visar vad som växer i landen. Trädgården i dag vill knyta an till den trädgård som blomstrade här för hundra år sedan. Grönsaker som odlades då har tagits tillbaka. Här växer till exempel gråärter, en historiskt viktig gröda för Bohuslän. De gamla grödorna kan också bli framtidens grödor genom hur de odlas ekologiskt och energisnålt. För att inte tala om alla nya färger och smaker som gömmer sig därinne. Rosenböna, polkabetor och isört är bara några exempel.

Det spirar & gror

Blomma på fält

I Margaretas kök & skafferi har du också möjlighet att få smaka på det som odlas i trädgården.

– Tanken är att det alltid ska finnas något nytt att upptäcka! Varje år kommer det att arrangeras en rad olika events och workshops i trädgården, såsom matmarknader, musikkvällar och temadagar om ekologisk odling, säger skaparna av köksträdgården.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 13 juli 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Sundsby Säteri

Sundsbyvägen
471 73 Hjälteby

Tjörns turistbyrå

Sundsby Säteri

Sundsbyvägen
471 73 Hjälteby

Tjörns turistbyrå

Tjörn kommuns logga, till Tjörn kommuns startsida

Möjligheternas ö hela året och för hela livet