6 okt - 8 okt

  • Evenemang
  • Scenkonstfestivalen Avtryck Tjörn - HELA PROGRAMMET

Om evenemanget

Tid

fredag 6 oktober

lördag 7 oktober

söndag 8 oktober

Plats

Tjörn

Scenkonstfestivalen Avtryck Tjörn - HELA PROGRAMMET

Tjörns egen scenkonstfestival är tillbaka! 

Helgen vecka 40 är det scenkonstfestival på Tjörn. Då blir det scenkonst för alla åldrar på olika platser på Tjörn, ibland på spelplatser som överraskar. Scenkonstfestivalen bjuder på nya upplevelser och vidgar vyer genom berättande, performance, musik, dans, teater och mycket mer. Köp ett festivalpass och gå på allt eller välj en favoritföreställning!

Festivalpass köper du här!

I festivalpasset ingår alla programpunkter för festivalen. För att vara garanterad en sittplats behöver du boka plats till de föreställningar du vill gå på. Efter köpet kommer du få ett melj där fyller du i vilka föreställningar du vill se. 

Önskar dig många fina uppleveler under festivalen!

 

HELA PROGRAMMET 

Hela festivalen:

Space is quite a lot of things
Den experimentella kortdokumentären visar oss in i nyfikenheten för en värld utan kön och tar med oss till en värld av maneter och discofarbröder. Fyra transpersoner delar sin upplevelse av hur de relaterar (eller inte relaterar) till sin könsidentitet, och hur de föreställer sig sin egen queera framtidsvision. Det avslöjas även om ens könsidentitet kan kännas i tårna eller inte.

August Joensalo är filmregissör och författare som 2021 examinerades i sin master i film på HDK-Valand. August Joensalo är numera baserad i Helsingfors.

Som en del av GIBCA visar vi den experimentella dokumentären ”Space is quite a lot of things” i samarbete med SAQMI (The Swedish Archive for Queer Moving Images).

Tid: 6/10-8/10
Öppettider: Bibliotekets öppettider
Plats: Konstrummet, Biblioteket i Skärhamn

Ögonblick med träd - en koreografisk vandring
Öppna dina sinnen och utmana din föreställning om vad träd kan vara i denna poetiska vandring. Ögonblick med träd får du sätta fokus på att komma nära och utforska träd - låt handen känna barken, luta dig in mot en stam och se trädtopparna dansa. 

Tid: 6-8 oktober
Plats: Sundsby Säteri (intill Lekskogen)

 

Fredag 6 oktober

Vibb
Deltagande danskonst för de yngsta. Vibes, vibbar och vibrationer. Upplev en vibration av stämningar när rörelse, rum och ljud lekfullt samspelar i dansföreställningen Vibb - för de yngre barnen och deras nära vuxna. Dansarna skapar en vibe som sprids i rummet, inom och mellan kroppar. En dansupplevelse som bjuder publiken på vibrerande atmosfär och vaggande lugn.

Tid: Fredag 6 oktober kl 10.00-10.35
Plats: Nordiska Akvarellmuseet
Ålder: 1-5 år
Entré: Fri entré barn, 50 kr vuxen
Biljett: Köp din biljett här!

Last Call
Varför står det en telefonkiosk utanför Häggvallskolan? Det får du veta på fredag 6 oktober kl 11.
Då kommer performancekompaniet ReAct med sin gatuföreställning Last Call. Med humor, dans, rörelse och fysisk teater handlar det om hur vi kommunicerar idag och hur vi påverkas av våra telefoner – med en humoristisk blinkning till telefonkioskernas tid.
Vad gör man när det är 0 procent kvar i mobilen? Kan man ringa från telefonkiosken då? Nu får du tillfälle att ringa till telefonkiosken – det är säkert.

Med: ReAct Public Performances

Tid: Fredag 6 oktober kl 11.00-11.40
Plats: Häggvallskolan
Ålder: 12-19 år
Entré: Fri entré, men bokning krävs
Biljett: https://www.nortic.se/ticket/show/200264

Library stories
Måste man sitta i en stol för att läsa en bok? Kan man delta i en livlig diskussion, men ändå vara helt tyst? Vad händer om man omvandlar teoretisk kunskap från böcker till praktik på plats?

Library Stories är ett performancekoncept utvecklat av ReAct! i syfte att ifrågasätta och tydliggöra vad det innebär och kan innebära att dela utrymmet i ett bibliotek med andra människor.

I denna konstnärliga Aktion experimenterar vi med vad biblioteket som koncept betyder för oss, för allmänheten, användarna, besökarna samt bibliotekets personal. Vi undersöker biblioteket
och dess funktion som en innesluten allmän plats, där vi alla följer reglerna, skrivna eller oskrivna, och tar del i de specifka ritualer som utspelar sig där.

Med: ReAct Public Performances

Tid: Fredag 6 oktober kl 15.00-16.00
Plats: Biblioteket i Skärhamn
Entré: Fri entré, ingen bokning krävs

Knekke Greine - OBS INSTÄLLD! Visas istället lördag kl 12 och kl 15
Knekke Greine är ett interaktivt performativt skogsäventyr som skapas av cirkusartister och musiker. Publiken leds ut i skogen, med utgångspunkt ur lekfullhet, äventyrslust, nyfikenhet, cirkustekniker och musik så öppnas publikens sinnen och de upplever skogen på nya sätt. Föreställningen visas två gånger under festivalen fredag kl 19 och lördag kl 15. På kvällsföreställning ser publiken föreställningen i mörker med ficklampor. Dagsföreställningen rekommenderas för familj med mindre barn. Boka din plats för respektive dag/föreställnig. OBS! Var uppmärksam så du väljer rätt dag. 

Tid: Fredag 6 oktober kl 19 & lördag 7 oktober kl 15
Plats: Utomhus, bakom Lekanders Bär & boende, Tyfta 21, 471 98 Fagerfjäll
Ålder: Familjeföreställning
Biljett: INSTÄLLD PGA VÄDRET. Visas lördag 8 oktobker kl 12 och kl 15


Lördag 7 oktober

Hur många universum ryms i ett klassrum?
En föreställning om lågstadiebarns drömmar, ängslan och vad som händer när drömmarna blir synliga för de andra. Vi får vara med om en magisk resa genom barns inre och yttre världar; grupptryck, läxor, krav samtidigt som vingar kan fällas ut, rymden öppna sig oändligt i en. Det är en dockteaterföreställning där allt är möjligt, baserad på fritt tolkade intervjuer med barn i lågstadiet. Den blir på så sätt en värld att känna sig sedd och känna igen sig i. Barnens inre kommer till liv genom dockspel och musik; poetiskt, komiskt och drömskt mitt i det verkligaste som är en skola. Precis som livet är. Vi färdas hit och dit i våra drömmar samtidigt som vi befinner oss ett och samma rum, här och nu.

Tid: Lördag 7 oktober kl 11-11.40
Plats: Rönnängs bygdegård
Ålder: 6-11 år
Entré: Fri entré barn, 50 kr vuxen
Biljett: Köp din plats här!

Knekke Greine - EXTRAFÖRESTÄLLNING
Knekke Greine är ett interaktivt performativt skogsäventyr som skapas av cirkusartister och musiker. Publiken leds ut i skogen, med utgångspunkt ur lekfullhet, äventyrslust, nyfikenhet, cirkustekniker och musik så öppnas publikens sinnen och de upplever skogen på nya sätt. 

Tid: Lördag 7 oktober kl 12
Plats: Lekanders bär & boende, Tyfta 21, 471 98 Fagerfjäll
Ålder: Familjeföreställning
Biljett: Köp din biljett här!

Dansworkshop med Tevin Redvall
Välkommen på en workshop med dansaren och koreografen Tevin Redvall!
Workshopen är gratis för deltagare och är 75 minuter lång, inklusive kortare vattenpaus. Passar perfekt för dig som är från 13 – 25 år gammal. På Tevins workshop kommer deltagarna att få utforska Hip hopens grunder och använda koreografi som verktyg. Under workshopens gång får man en insikt på hur han använder sin core för att förstärka, förlänga men framför allt fylla ut sin dans.

Tid: Lördag 7 oktober kl 13-14.15
Plats: Delta, Skärhamn
Biljett: Boka din plats här!

Knekke Greine 
Knekke Greine är ett interaktivt performativt skogsäventyr som skapas av cirkusartister och musiker. Publiken leds ut i skogen, med utgångspunkt ur lekfullhet, äventyrslust, nyfikenhet, cirkustekniker och musik så öppnas publikens sinnen och de upplever skogen på nya sätt.

Tid: Lördag 7 oktober kl 15
Plats: Lekanders bär & boende, Tyfta 21, 471 98 Fagerfjäll
Ålder: Familjeföreställning
Biljett: Köp din biljett här!

Performance lecture med Scenstudion Gerlesborg
En berättelse på scen tar form! Kom och se när Gerlesborgs teaterlaboratorium agerar och improviserar. Vid detta tillfälle får du som publik vara med när fem aktörer utgår från den tomma scenen och skapar en berättelse utifrån det som sker i stunden. Det blir fysiskt och improviserat, men också delar som repeterats in på förhand.

Tid: Lördag kl 19-20.30
Plats: Nordiska Akvarellmuseet
Bokning: Köp din biljett här!

Medverkande: Samuel Norlind, Eva Dal, Karin Kindblom, Netanel Seri och Michael Norlind

 

Söndag 8 oktober

Frukostföredrag: Kultur och landsbygd – utmaningar och förhoppningar?
Riksteaterns VD Susanna Dahlberg i samtal med Fanny Kivimäki, bosatt på Tjörn och Michael Norlind, bosatt i Tanum som även medverkar under festivalen. Båda är verksamma scenkonstnärer som har valt att bosätta sig på landsbygden. På vilket sätt påverkar detta deras skapande? Och möjligheterna för skapandet? Vilken betydelse får deras närvaro för de som bor och lever på platsen och för kulturens utveckling i regionen?

Samtalet arrangeras i samarbete med Tjörns kultur- och teaterförening

Tid: kl 09.30 (frukost från 09.00)
Plats: Hotell Nordevik
Entré: Fri entré, men bokning krävs. Frukost finns att köpa på plats från kl 09.00 för den som önskar och kostar 140 kr.
Biljetter: här!

Kontraslöjd
Föreställningen Kontraslöjd är ett levande allkonstverk där cirkus, slöjd och musik väcker förundran och nyfikenhet över möjligheterna med trä och träd. Vi plockar fram slöjdens ljud i kombination med musiken och kroppens kreativa arbete tillsammans med trädens och träets egenskaper. I Kontraslöjd förmedlas känslan av skogen och materialet trä på ett sagolikt och poetiskt vis. Föreställningen är en familjeföreställning och skolföreställning som passar alla från 6 år.

Tid: Söndag 8 oktober kl 11-11.40
Plats: Nordiska Akvarellmuseet
Ålder: Från 6 år, familjeföreställning
Biljett: Köp din biljett här!

Work in progress visning av föreställningen GRO
Gro - en taktil och poetisk dansföreställning för bebisar med sina vuxna. Tältet är vår egen värld där vi tillsammans får känna, lyssna, härma eller iaktta. Här finns mormors trasmattor, fårskinnet från barnvagnen och en förälders nynnande. Gro är en mjuk upptäcktsfärd genom barnets första utvecklingssprång.

Föreställningen är 25 minuter lång och efter föreställningen ges bebis och vuxen möjlighet att utforska rummet tillsammans.

Koreograf: Fanny Kivimäki
Scenograf, Kostymdesigner: Axel Boberg Ragnerstam
Kompositör: Sebastian Ring
Ljusdesigner: Johan Hebbe
Fotografi: Nadim Elazzeh
På scen: Fanny Kivimäki
Producerat av Big Wind

Tid: Söndag 8 oktober kl 13
Plats: TSS, Södra hamnen 18
Ålder: 0-3 år
Biljett: Köp din biljett här!

Akti lij
”Akti lij” – det var en gång, är en magisk föreställning som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. Genom dans och rörelse låter vi publiken färdas från plats till plats bland väsen och varelser från berättelsernas värld. Samisk berättartradition är något som har följt med samerna i historien och burit med sagorna till dagens barn. Denna tradition och kulturarv vill vi nu föra vidare genom en interaktiv dansföreställning.Varmt välkomna till en föreställning som lämpar sig både till samiska och icke-samiska barn, ett fint sätt att introducera dagens samhälle till Sápmi och ett sätt för barnen i och från Sápmi att ta det av deras egen historia samt kulturarv genom dans.
Med: Invisible People Contemporary Dance Company

Tid: Söndag 8 oktober kl 15.00-15.35
Plats: Rönnängs bygdegård
Ålder: 4-10 år, familj
Entré: Fri entré barn, 50 kr vuxen
Biljett: Köp din biljett här!

Jazzkonsert - Fälten
Fälten är en Berlin/Stockholm-baserad kvartett som grundades hösten 2021. Fälten bygger på akustiska klanger och dån som lyfter lyssnaren till oväntade musikaliska landskap. Saxofonisten Isak Ingvarssons kompositioner är skrivna utifrån konstnären Jarl Ingvarssons verk.
Isak Ingvarsson - Saxofon, Klarinett
Per "Texas" Johansson - Saxofon, Klarinett, Oboe
Jon Henriksson - Bas
Nils Agnas - Trummor

Tid: Söndag 8 oktober kl 15-16
Plats: Nordiska Akvarellmuseet
Biljetter: Köp din biljett här!

 

 

 

Arrangör

Kultur- och fritidsförvaltningen, Tjörns kommun

471 93 Tjörn
Sverige

sandra.saied@tjorn.se
+46766443068

Upptäck fler evenemang

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Tjörns turistbyrå

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kulturskolan Delta
Kultur- och fritidscentra

Kultur- och fritidscentra
Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet