16 jun - 7 aug

14:45

  • Evenemang
  • Sommarteater på Åstol — Rosen på Tistelön

Om evenemanget

Tid

fredag 30 juli
14:45 - 17:30

lördag 31 juli
15:15 - 18:00

söndag 1 augusti
15:15 - 18:00

onsdag 4 augusti
14:45 - 17:30

torsdag 5 augusti
14:45 - 17:30

fredag 6 augusti
14:45 - 17:30

lördag 7 augusti
15:15 - 18:00

Plats

Åstol

Sommarteater på Åstol — Rosen på Tistelön

Historien om Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén i dramatisering av Ellen Mattson sätts upp på Åstol!

Den bitvis grymma och ruskiga historien om Rosen kommer att infattas i mer idylliska bilder av hur det kunde vara på Åstol på 1950-talet. Det kommer att sköljas tvätt vid cementkajen vid Åledammen och lyssnas på danska väderleksrapporten och i pausen blir det sjömanssånger till dragspel i parken.

Publiken samlas på Åstol, hamnplanen vid sjöboden Tistelön, ca 100 meter från färjeläget. Alla får en klappstol som tas med till de fyra olika spelplatserna.

Publiken ledsagas av teatervärdar som håller uppsikt så promenaderna mellan spelplatserna sker på ett coronasäkert sätt. Teatervärdarna visar också var på de olika spelplatserna du kan placera din stol.

Biljett och spelperiod
Spelperiod 17/7 - 7/8
Max 50 personer i publiken.
Biljettpris:
Ordinarie pris, vuxen 375:-
Medlem i Tjörns Kultur- och Teaterförening/Scenpass: 325:-
Barn och ungdomar upp till 18 år, 225:-

Länk till biljett: riksteatern.se/tjorn

Mindre barn som sitter i knäet och inte behöver en egen stol går gratis

I biljettpriset ingår pausfika som serveras av Åstols Café. Pausen är 20 minuter och då dukar Åstols Café upp fika i parken. Kaffe eller te, saft och kaffebröd ingår. Mindre barn som sitter i knäet och inte behöver en egen stol går gratis.

Publik som köpt biljetter till inställd föreställning erbjuds i mån av plats att boka om till annan dag. Om det inte fungerar återbetalas biljetterna.

Under bar himmel
Föreställningen spelas under bar himmel och är mycket väderberoende. Som publik är det viktigt att klä sig efter väderlek! Om det är varmt och soligt rekommenderar vi solglasögon och solhatt eller keps!

Färjeturer i anslutning till föreställningen
Vi rekommenderar att vara ute i god tid om du ska åka färja. På grund av coronarestriktionerna finns begränsningar i antalet passagerare på färjan till Åstol. Det kan också vara besvärligt att hitta parkeringsplats på Rönnäng sommartid.

Västtrafiks färjelinje 361 utgår från Rönnängs Brygga på sydvästra Tjörn. Färjan går till Åstol ca en gång i timmen från tidig morgon till sen kväll (ca kl 23). Mer info vasttrafik.se Lördagar och söndagar avgår färjan från Rönnängs Brygga 14:40 och ankommer till Åstol 15:05. Återresa från Åstol 17:50 alternativt kl 19:10. Vardagar avgår färjan Rönnängs Brygga 14:30 och ankommer till Åstol 14:40. Återresa från Åstol 18:05 alternativt kl 18:50.

Alternativ till färjan
Som komplement till färjan kör fiskebåten Hajen av Åstol sjötaxi från Rönnäng till Åstol under två timmar innan varje föreställning. 

Medverkande
Ensemblen består av professionella skådespelare, skådespelarelever och amatörskådespelare från ön:

Caisa Stina Forssberg / berätterskan Fina
Collan Staiger / Håkan Haraldsson
Isabelle Paulsson / Gabriella Haraldsson, kallas Rosen på Tistelön
Liv Dommersnes / Lilla Rosen
Otto Reimers / Birger Haraldsson
Ina Jonsved / Erika Haraldsson
Viktor Sandell / Anton Haraldsson
Elias Boris Dario Sjöstrand / Arvid Arnman
Benjamin Qupevaj / regiassistent
Amatörskådespelare från Åstol / Husmorskören Konstnärligt team

Regissör: Pia Edlund
Musik: Örjan Carlsson
Producent: Pia Edlund och Anita Magnusson

Tillgänglighet
Det är normalt enkelt att ta sig till ön med rullstol men för säkerhets skull är det bra att ringa till färjan (tel. 0705350415) någon dag innan för att försäkra sig om att det är den ordinarie färjan Hakefjord som är i trafik. Hakefjord fäller ner en bred ramp i fören så det går enkelt att ta sig ombord, både till fots och med rullstol. Ibland, när Hakefjord är på varv, händer det dock att ersättningsfärjan Tjörn sätts in och på Tjörn är det besvärligare för rullstolar att komma ombord.

Väl på ön är det enkelt att ta sig fram på de små asfaltsvägarna som går runt och igenom samhället. Åstols Båtförening och öns café har toalett med tillgänglighet.

Teaterföreställningens spelplatser är valda med tillgänglighet i åtanke. Som publik behöver man inte ta sig uppför eller nerför några trappor eller branta backar. Till tre spelplatser går det asfalterade promenadvägar, till en spelplats leder en stig med hårt packad sand och till den mest otillgängliga spelplatsen rör man sig cirka 50 meter på lite ojämn mark med gräs och småsten.

Underlaget är asfalt i 95% av sträckan och 5% är naturstig bestående av grus, större sten och stenhäll. Asfalten är ojämn på några ställen. 

 

Arrangör

Tjörns kultur- och teaterförening

Åstol
Sverige

Upptäck fler evenemang

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Tjörns turistbyrå

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kulturskolan Delta

Södra Skolgatan 15
471 32 Skärhamn

Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet