Tjörns kommuns logotype
Temperatur 3,7 °C
Medelvind NE 3,1 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Din säkerhet vid vatten

Störst text
Stor text
Normalstorlek
bebis i flytväst

Ute på havet eller sjön är man aldrig helt försäkrad från olyckor. Men man kan och ska se till att ha rätt utrustning med sig, och vara förberedd så man vet hur man ska agera om något händer.

Simkunnighet är den kanske viktigaste faktorn för en god vattensäkerhet. Det är barn- och utbildningsförvaltningens ansvar att alla Tjörnbarn kan simma.

Den som driver en badplats eller annan vattennära verksamhet ansvarar för att livräddningsutrustning finns och underhålls.* Kommunens räddningstjänst ansvarar för tillsyn.

Tjörn är en Vattensäker kommun

Tjörns kommun är certifierad som Vattensäker kommun av Svenska Livräddningssällskapet. Certifieringen syftar till att göra kommuner i Sverige tryggare och säkrare genom ett gott förebyggande arbete. Kriterierna för att bli certifierad bygger på Lagen om skydd mot olyckor.

Utnämningen av Tjörn till en Vattensäker kommun gjordes vid kommunfullmäktiges sammanträde i februari 2014. Tjörn är den andra kommunen i landet med certifieringen.


* Enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps allmänna råd om vattensäkerhet (SRVFS 2007:5).

Sidan senast uppdaterad 2019-05-07 14.08
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se