Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,4 °C
Medelvind WSW 10,7 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Borgerlig begravning

Störst text
Stor text
Normalstorlek

En borgerlig begravning är en minnesstund utan religiösa inslag. De närmast sörjande kan själva bestämma hur minnesstunden ska se ut eftersom det inte finns några färdiga ritualer som ska följas.

Man kan välja mellan ett mycket enkelt och kort avskedstagande eller en mer omfattande ceremoni med till exempel musik, tal, diktläsning och sång.

Alla medborgare har rätt till en gravplats, gravsättning och lokal för begravningsceremoni. Det gäller oavsett om du är medlem i Svenska kyrkan eller inte.

Svenska kyrkan ansvarar för all begravningsverksamhet i Tjörns kommun, även borgerliga begravningar. De har en neutral ceremonilokal utan religiösa symboler vid Stenkyrka kyrka. Läs mer på länken till höger.

Den som leder en borgerlig begravning kan vara en anhörig, en vän eller någon utomstående. I Tjörns kommun finns flera begravningsförrättare som kan hjälpa till.

Så här går det till

För att boka tid vänder du dig till någon av kommunens begravningsförrättare. Själva förrättningen är kostnadsfri i Tjörns kommun.

Sidan senast uppdaterad 2019-05-15 10.06
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se