Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,6 °C
Medelvind WSW 10,7 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Tubberödshus äldreboende

Störst text
Stor text
Normalstorlek
katttubbe
Tubbe

Tubberödshus äldreboende ligger i tätorten Skärhamn, inte långt från torget och hamnen med doften av salt o tång.

Sedan 2010 drivs äldreboendet som intraprenad. Tubberödshus arbetar efter en relationsmodell som inspirerats av det danska Lottehemmet. Tanken med modellen är att ta vara på den verksamhetskraft som finns hos var och en, dela och glädjas av varandras relationer och med värme bedriva en god varm äldreomsorg med genuin omtanke. Så länge man är i livet, ska man leva. 

Verksamhetsidé

Alla som bor på Tubberödshus ska ha en meningsfull tillvaro genom att verka och leva efter sin egen förmåga. Varje boendes unika resurser tas tillvara och uppmärksammas. Önskemål i form av mat, rutiner och aktiviteter styr verksamheten. Djur och natur ska harmoniera i boendet.

Målet med verksamheten är att de boende inte ska ha känslan att de bor på en arbetsplats utan att  "boendet är mitt hem och personalen ger mig möjlighet att bo och fylla mitt liv med innehåll".

Vardagen på Tubberödshus

Vi fyller vardagen med ett utbud av olika aktiviteter som bestäms utifrån önskemål från de boende och förslag från personalen.
 
Målet är att att man ska känna välbehag och vara trött när kvällen kommer. Vill man sitta uppe gör man det i en lugn miljö med gemytlig samvaro, kanske med en liten kaka och ett glas portvin. Man ska leva så hemlikt som möjligt.

Boendemiljö

Byggnaden är i markplan med 20 lägenheter, 18 lägenheter har rum och kök och två har två rum och kök. De flesta lägenheter har uteplatser. Det finns en stor gemensam matsal med allrum och flera mötesrum.

Det finns även ett annex med nio tvårumslägenheter med tillhörande uteplats. Vid boendet finns en vacker trädgård, en stor altan med trevliga sittplatser och det finns ett hönshus med hönor.

Här finns dessutom två korttidsplatser.

Personal

På boendet arbetar omsorgspersonal, restaurangpersonal samt verksamhetsledare. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt, alla dagar.

Öppet för alla

Pensionärsföreningar och pensionärer är välkomna till Tubberödshus. Tubberödshus är ett "öppet hus" för pensionärer och deras vänkrets.

Ansökan

Ansökan till äldreboende görs hos kommunens biståndsenhet.

Sidan senast uppdaterad 2020-01-14 08.31

Kontaktuppgifter

Tubbegatan 11 A
471 31 Skärhamn
Tel: 0304-60 12 20
fax: 0304-60 12 24
tubberodshus@tjorn.se

Enhetschef
0304-60 12 19
aida.tegeltija@tjorn.se

Avdelningschef
0304-60 12 21
lilian.hansson@tjorn.se

damertubbe
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se