Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Dags för årets sista företagarfrukost!

Publicerad 14 november 2023, kl 08:59

30 november är det dags för årets sista Företagsarena Tjörn. Vi avslutar året med att fokuserar på framtiden - el, teknik och detaljplaner. Vill du veta mer om detta skall du inte missa att anmäla dig.

Havsbaserat vindkraft, kärnkraft eller vattenkraft - Västra Götaland skall ställa om, men har vi förutsättningarna för elektrifiering?

Vi inleder morgonen med Fredrik Dahlström Dolff, regionutvecklare inom energisystem och förnybar energi på Västra Götalandsregionen. Elektrifieringen är ett av de fokusområden (så kallad kraftsamling) som Västra Götalandsregionen arbetar med. Det krävs mer förnybar elproduktion i Västra Götaland, lagring via exempelvis vätgas och batterier och ökad kapacitet i elnäten för att möta en kraftigt stigande efterfrågan på eleffekt. Det är i sin tur frågor som måste finnas med i den fysiska planeringen. Laddinfrastruktur för både lätta och tunga fordon måste också byggas ut. Samtidigt har tidigare företagsfrukostar visat att nätägarna inte alltid har den nödvändiga kunskapen kring lokala förutsättningar. Hur hänger det ihop och hur löser vi omställningen?

Tjörn utforskar IoT - vad är det?

IoT, eller Internet of Things, är en teknologi som driver innovation och revolutionerar hur vi interagerar med vår omgivning. Genom att samla in och analysera data från uppkopplade sensorer och enheter kan vi fatta bättre beslut, spara tid och resurser och på lite sikt erbjuda bättre service. Oavsett om det handlar om att optimera hem, effektivisera industrier eller skapa smarta städer, är IoT en källa till ny kunskap och nya möjligheter.

Nu kopplar vi upp Tjörns kommun och utforskar IoT inom en rad olika verksamheter. Kanske är det något för din verksamhet? Vi får besök av Catarina Cani, Tjörns kommuns digitaliseringsstrateg och Robert Petersson, gruppchef Projekt och Innovation på SOLTAK AB som berättar hur det funkar.

Var bygger vi på Tjörn 2024?

Morgonen avslutas med en genomgång av de detaljplaner som planeras att antas under 2024, vilken verksamhetsmark som är på väg att realiseras och en uppdatering kring kommunens vattenläge avseende vattenförsörjning. Du får som besökare även en kort uppdatering kring hur statusen för översiktsplanen ser ut och vad som är nästa steg.

Denna morgon vill du helt enkelt inte missa!

Tid: 30 november kl. 8.00 -9.30 (frukost finns framdukat från 7.45)
Plats:
Nordiska akvarellmuseet, Skärhamn


Sidansvarig/Senast uppdaterad 14 november

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet