Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Varning för bedragare som försöker lura äldre

Publicerad 6 oktober 2023, kl 14:47

Under fredag eftermiddag har äldre personer inom kommunen blivit utsatta för bedrägeriförsök. Bedragaren har kontaktat brukare för att försöka få deras bankkortsuppgifter. Vi vill därför uppmana alla invånare att vara på sin vakt om de eller någon anhörig blir kontaktad på liknande sätt.

Det är viktigt att vara medveten om dessa bedrägerimetoder och att inte lämna ut personlig eller bankrelaterad information till någon man inte känner eller inte kan verifiera. Bedragarna utnyttjar ofta äldre personers förtroende och sårbarhet för att manipulera dem att lämna ut sina bankuppgifter.

För att undvika att bli lurad är det viktigt att vara uppmärksam på följande varningssignaler: om någon ringer och kräver bank- eller personuppgifter, särskilt om det rör sig om telefonförsäljning, lotterier eller påstådda bankärenden, bör man genast bli misstänksam. Det är också klokt att aldrig lämna ut bankkortsnummer eller annan personlig information över telefon eller via e-post.

Polisen uppmanar även att göra en polisanmälan om man tror sig blivit utsatt förnågon form av bedrägeri.

Polisen har ger tips och råd hur du skyddar dig mot bedrägerie
Information om hur du gör en polisanmälan


Sidansvarig/Senast uppdaterad 12 oktober

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet