Tjörn kommuns logga, till startsidan

Malin Spets Öhrn blev 2023-års Margaretapristagare

Publicerad 20 juli 2023, kl 18:32

Margaretapriset gick i år till Malin Spets Öhrn, som driver Mölnebo odlingar.

Motivering

Malin tog över Mölnebo odlingar mitt i en brinnande pandemi, där många av företagets kunder var hårt drabbade av dess konsekvenser. Dessutom var verksamheten helt ny för Malin. Men med sin kreativitet och passion för kvalitet och glädje har hon lyckats att både överleva pandemins svåra år och utveckla verksamheten på ett fantastiskt sätt.

Via sociala medier visar Malin det hårda arbete som ligger bakom Mölnebos grönsaker, plantor och blommor året runt. Hon bjuder också gärna på recept med nya användningsområden för dessa lokalproducerade grönsaker som har satt Tjörn på kartan.

På ett unikt sätt har Malin visat att handla lokalt inte behöver betyda vare sig dyrare eller sämre produkter. I stället får hon både kockar och privatpersoner att lyfta sig långt högre än vad de själva trodde var möjligt genom god service och hög kvalitet i varje produkt. Malin är en förebild för företagare, inte bara inom sig egen bransch, och hennes produkter har låtit tala om sig långt utanför Tjörn.

Diplomet delades ut på Margaretadagen den 20 juli på Sundsby säteri av Evike Sandor, kommundirektör.

Priset har delats ut sedan 2008. Syftet är att uppmärksamma kvinnligt företagande på Tjörn.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 2 januari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet