Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Nominerade till Årets Företagare Tjörn 2023

Publicerad 3 maj 2023, kl 11:28

Utmärkelsen Årets Företagare uppmärksammar innovativa företagare på Tjörn som driver företag på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutvecklingen. Priset delas ut i samverkan mellan organisationen Företagarna och Tjörns kommun.

De nominerade är ...

På STO-galan den 5 maj delas priset Årets företagare Tjörn ut. I början på året kunde invånare och företagare nominera in kandidater till priset. Utav inkomna nomineringar har sedan tre mycket duktiga företagare valts ut och presenteras som nominerade, vem av de tre som vinner avslöjas på STO-galan som denna gång genomförs för tionde gången.

Jan Wikström, Johnny Wikström och Kristoffer Ågren – Gunnars Båtturer AB

Gunnars Båtturer har bedrivit färjetrafik i Bohusläns skärgård i 40 år. Verksamheten består av chartertrafik, reguljära skärgårdsturer samt skoltrafik. Janne, som tog över företaget efter Gunnar, har utvecklat verksamheten till att idag bestå av tre fartyg. 2019 valde Janne, som ett led i att utveckla företaget, ta hjälp av en extern VD i form av Annika Kristensson. Nu har även generationsskiftet påbörjats till nästa generation av ägande.

Nya bränslen, utveckling och framåtdriv klarar nästa generation bättre, menar Janne. Redan 2022 fick vi en glimt av företagets framtida utveckling, då blev det efter en lång process klart att Gunnars Båtturer vann upphandlingen för Västtrafik avseende ny färja mellan Skaftö och Lysekil. En linje som kommer att trafikeras av bolagets nya elfärja. Ett kliv både i hållbarhet men även i storlek för företaget!

Jimmie Björkman, Charles Hillberg och Patrik Honsberg – Honsbergs elinstallationer AB

2008 startade Jimmie och Patrik Honsberg el, 2010 kom även Charles in i ägarbilden och företaget fick sitt nuvarande namn. Företaget drivs utifrån de värderingar som samtliga delägare fått med sig från idrotten, kamratskap och framåtanda.

Det är tydligt att de tre ägarna värnar om både kvalitét i arbetet och sina anställda. Engagemanget att skapa plats för nyexaminerade, duktiga elektriker är stort och stoltheten över både företaget och ambitionsnivån är tydlig. Ett medvetet val har varit att via flera ben bygga en trygghet för företaget även när konjunkturen vänder.

David Mårtensson och Camilla Hansson – Bygg och Fritid i Skärhamn AB

David och Camilla har tagit över Bygg och Fritid i Skärhamn av sina två fäder som från början startade en sidoverksamhet där de sålde byggmaterial för att de tyckte det var roligt. Tillsammans byggde deras fäder, de två vännerna, upp en verksamhet i Skärhamn, numer känd som XL-bygg Skärhamn. Sedan David och Camilla tog över driften av verksamheten har de fortsatt i sina föräldrars spår och ständigt vidareutvecklat den och idag driver de även XL-bygg i Varekil och XL-bygg i Bleket.

Både som företagare och personer är David och Camilla slående olika varandra, de har dock lyckats nyttja sina olika styrkor i företaget och de vittnar båda om att det är tillsammans de kan utvecklas.

Med fäderna fick de även med sig ett starkt socialt engagemang både för sin hemkommun, sina anställda och kanske särskilt de personer som står inför olika utmaningar. De vågar se individen och ger alla en chans!

Fredagen den 5 maj vet vi vem som står som vinnare!


Sidansvarig/Senast uppdaterad 24 maj

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet