Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Delta med i nationellt teaterverk på World Earth Day

Publicerad 20 april 2023, kl 09:38

Is my microphone on? sa Greta Thunberg under ett tal till brittiska Houses of Parliament. Nu har repliken blivit titeln på en pjäs som teaterensembler i hela Sverige spelar på World Earth Day 22 april. Scenkonstgruppen från Delta på Tjörn är några av de 100-tals ungdomar som framför verket.

Föreställningen är skriven av dramatikern Jordan Tannahill och är inspirerad av det tal klimataktivisten Greta Thunberg höll för brittiska underhuset den 23 april 2019. Hon gick i sitt tal till hårt angrepp mot det politiska etablissemangets agerande i klimatfrågan. Pjäsen förmedlar teman som oro och framtidsångest.

Föreställningen Is my Microphone on? är skriven för en vuxen publik och framförs av elva teaterensembler. 100 ungdomar i flera städer runt om i Sverige står på scen samtidigt.

Under våren spelas den i Växjö, Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Göteborg, Skövde, Östervåla, Jönköping, Karlshamn, Lomma, Uppsala och Kalmar. Scenkonstgruppen från Delta framför pjäsen på Frölunda Kulturhus i Göteborg.

Det ska bli så spännande att få spela föreställningen i en riktig teatersal med plats för en stor publik, säger Frida Brandt som är kulturpedagog på Delta och även den som regisserat föreställningen.

Pjäsen spelas även 24 maj klockan 18 på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, med efterföljande samtal.

Då hoppas jag att Tjörnborna kommer och ser den också. Pjäsen är så värd att se, på många olika sätt, säger Frida Brandt.

Läs mer på föreställningens evenemangssida

Kontakt

Frida Brandt
Kulturpedagog, Delta
0304-60 14 19
frida.brandt@tjorn.se


Sidansvarig/Senast uppdaterad 2 maj

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet