Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

VA-avgiften höjs från 3 februari

Publicerad 24 mars 2023, kl 08:47

I din senaste faktura för vatten och avlopp kanske du har märkt en högre avgift från 1 januari, där har vi varit för snabba. Höjningen gäller från den 3 februari och inte 1 januari. Felaktigheten kommer att krediteras så fort det är tekniskt möjligt. För villa med normalförbrukning handlar det om cirka 70 kronor som du alltså får tillbaka. Vi ber om ursäkt för att det blev fel.

Anläggningsavgifter krediteras direkt

Några anläggningsavgifter har också fakturerats. Eftersom det rör sig om större belopp kontaktas dessa fastighetsägare personligen med brev och vi rättar till felet.

Årliga indexhöjningen av vatten- och avfallsavgifter

I taxan har vi möjlighet att årligen höja priset med index. Det skulle för 2023 inneburit en höjning med dryga 10 procent. Ett så stort tillskott i VA-verksamheten behövs inte i år och kommunfullmäktiga valde att i stället fatta beslut om en höjning med 5 procent. Och den gäller från den 3 februari 2023.

Beslutsgången

Förslag på 5 procent höjning beslutades 5 decemer 2022 i utskottet för vatten- och avlopp, därefter i samhällsbyggnadsnämnden den 14 december 2022, vidare till kommunstyrelsen den 12 januari 2023 i kommunstyrelsen och slutligen 26 januari 2023 i kommunfullmäktige. Det är i kommunfullmäktige som det fattas beslut om alla avgifter kommunen tar ut.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 24 mars

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet