Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Har du personlig assistans i Tjörns kommun?

Publicerad 2 februari 2023, kl 13:31

Humana Assistans AB som bedriver personlig assistans i Tjörns kommun fick sitt tillstånd indraget den 31 januari 2022. Humana valde att överklaga beslutet vilket har lett till att de har fått inhibition och får fortsätta att bedriva sin verksamhet under tiden som domstolen prövar ärendet.

Bifaller domstolen inte det ska Humana Assistans verksamhet avslutas senast 10 februari. Skälen för beslutet är att IVO, Inspektionen för vård och omsorg, bedömer att Humana och dess företrädare inte uppfyller kravet på lämplighet. Det återkallade tillståndet påverkar flera assistanstagare och assistenter i Tjörns kommun.

Vad händer nu?

I Tjörns kommun pågår nu arbete för att säkra upp att de assistanstagare som berörs får sina behov tillgodosedda genom assistans utförd av kommunen. Målet är att överta den assistans som bedrivs i dagsläget och skapa en trygg övergång. 

Kontakt

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta enhetschef eller socialsekreterare på:
0304-60 18 65
0304-60 15 64


Sidansvarig/Senast uppdaterad 7 februari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet