Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Ägandet av Tjörns ishall ses över

Publicerad 8 november 2022, kl 14:05

Tjörns kommun och Stiftelsen Tjörns ishall har tillsammans kommit fram till att arbeta för ett kommunalt ägande av ishallen.

Sedan 1 januari 2018 har kultur- och fritidsförvaltningen vid Tjörns kommun hyrt ishallen av Stiftelsen Tjörns ishall. Det innebär att kommunen hanterat driften medan stiftelsen fortfarande ansvarat för byggnaden. Upplägget ses nu över och stiftelsen och kommunen föreslår ett kommunalt ägande för att på bästa sätt säkra ishallens framdrift.

Vi är enigt positiva till detta eftersom det skapar möjligheter till utveckling som gynnar barn och unga men också hela området. I förlängningen kan detta bli en levenade plats året runt med aktiviteter både i hallen och utanför, säger Emma Brattgård, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen vid Tjörns kommun.

Även de två föreningarna som är aktiva i ishallen, Rönnängs IK (ishockey) och Tjörns konståkningsklubb, är positiva till förslaget.

Visst finns det många detaljer som måste säkerställas, men detta skulle ge en möjlighet att lägga våra ideella krafter på föreningarna istället för på en byggnad, säger Mats Pettersson, ordförande i både stiftelsen och Rönnängs IK.

Kontakt

Emma Brattgård
Förvaltningschef, Tjörns kommun
emma.brattgard@tjorn.se
0766-34 14 91

Mats Pettersson
Ordförande, Stiftelsen Tjörns ishall
0708-67 13 88


Sidansvarig/Senast uppdaterad 8 november 2022

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet