Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Håll Bohuslän Rent

Publicerad 10 juli 2022, kl 07:00

Håll Bohuslän Rent är en ny satsning från Västkuststiftelsen, kommunerna i Bohuslän genom "Ett enat Bohuslän", Turistrådet Västsverige och Håll Sverige Rent som ska göra det enklare för alla att både hantera sitt eget skräp och strandstäda

Hjälp till att plocka upp skräpet

Det finns många sätt att hjälpa till att plocka upp skräpet från havet. För att göra det enkelt att hjälpa till finns det exempelvis gratis strandstädarkit att hämta ut på flera turistbyråer. Det finns också påsholkar ute på öarna där du kan hämta påsar. Din bästa hjälp är Strandstädarkartan där du kan markera var du plockat skräp och sedan få hjälp med upphämtning. Här kan du också se eller göra en markering över var det är skräpigt just nu.

Semestra skräpfritt i skärgården

Ingen kan göra allt, men alla kan gör något. Du som besökare kan bidra till en bättre och mer hållbar miljö i skärgården genom att ta med ditt eget skräp till fastlandet och sortera det på närmaste återvinningsstation! Allt skräp och alla sopor från öarna måste nämligen transporteras in till fastlandet igen. Genom att ta med sig sitt eget skräp kan vi minskar antalet båttransporter till havs och därmed minska belastningen på miljön.

Besök Håll Bohulän Rent och läs mer om vad du kan göra för att vår natur och miljö ska fortsätta vara så vacker som den är.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 10 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet