Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Pater Noster – ett hem vid horisonten, årets turismföretag på Tjörn

Publicerad 13 juni 2022, kl 15:39

Den 13 juni delades priset till Årets turismföretag ut på Tjörn: Pater Noster - ett hem vid horisonten. Priset går till företagare som har gjort extra förtjänstfulla insatser under året. Bakom priset står Södra Bohuslän turism och Tjörns kommun.

Turismpriset 2022 - Pater Noster - ett hem vid horisonten

På bild: Ann Haraldsson, Lena Karlstedt, Karin Åkerman, Martin Johansen, Benita Nilsson, Cathrine Berntsson, Anniela Forsell, Mirja Lilja Hagsjö och Anders Rasmusson. Foto Tjörns kommun.

Längst ut i havsbandet, på en av Sveriges kargaste, mest vindpinade och utsatta platser, ligger klippön Hamneskär med Pater Noster - kungen av fyrar. Här finns det omskrivna och prisbelönta designhotellet som öppnat dörren till fyrmästarens hem och tar emot gäster på öns villkor. Mirja Lilja Hagsjö och Anders Rasmusson som driver verksamheten arbetar ständigt med utveckling och förädling av konceptet för att skapa intresse för platsen. Nu tilldelas de årets turismpris för sitt arbete.

Motivering Pater Noster

Wow! Ett kort men kärnfullt ord för att försöka beskriva Årets turismpristagare: Pater Noster - ett hem vid horisonten. De har tagit världen med storm, och därmed satt strålkastare på hela Bohuslän och västkusten. Genom sitt arbete och förmåga till samverkan mellan organisationer har de lyckats ta den lilla ön, hela vägen ut i stora vida världen.

Fantastiska kombinerade kompetenser ihop med mod och entreprenörskap och såklart en helt unik plats har skapat en sjudundrande succé. Pater Noster är en plats vi alla har i hjärtat och är stolta över, tack för att ni förädlar och tar hand om den. Stort grattis!

Pater Noster är sedan förra året en del i Tjörn Island of Art, ett koncept där kultur och unik natur i världsklass är reseanledningen. På Pater Noster skapas gästupplevelser i avskalad lyx inramat av karghet, konst & kultur.

Vi är glada och stolta över att ha en restauratör som med mod och entusiasm skapar och vidareutvecklar en attraktiv plats för såväl den svenska som den internationella publiken. Som förenar öns historia med storytelling och unika gästupplevelser. Pater Noster är en stark del av den positiva utvecklingen av Tjörns turismnäring, säger Karin Åkerman, Turismstrateg på Tjörn.

Hösten 2021 blev Pater Noster utsett till ett av världens bästa hotell av AHEAD, the Awards for Hospitality, Experience and Design som belönar hotellbranschens mest innovativa koncept

Kontakt

Karin Åkerman

Turismstrateg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 24 oktober 2022

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet