Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Årets företagare och årets unga företagare 2022

Publicerad 8 juni 2022, kl 07:59

Företagarna prisar entreprenörer som lyckats utöver det vanliga –och lite till.

Årets företagare 2022

När Årets Företagare anlände till Kårevik efter en arbetsdag på varvet, där deras nya GG Carmona byggs, stod Företagarna redo att överraska vinnarna. Anders Gustafsson, Fredrik Gustafsson, Eric Gustafsson (ej med på bild) och Martin Ivarsson på Båt GG 330 Carmona Aktiebolag får priset för Årets Företagare på Tjörn 2022.

Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen gratulerade tillsammans med näringslivsstrateg Anna Aldengren och Företagarna Stenungsund och Tjörns styrelsemedlemmar David Ahlborg, Jennie Larsson och Maria Rutgersson. Företagarnas Styrelseordförande Lars Grenhage läste upp motiveringen:

”Med tydlig respekt för varandra, leder årets företagare en verksamhet som inte bara är en förebild för andra företagare utan även en del av kulturarv och en viktig kugge i Sveriges livsmedelsförsörjning. Genom uthållighet, modiga beslut och en drivkraft att hitta de bästa lösningarna, har de skapat förutsättningar för att nu vara ledande inom sin bransch. De senaste årens utveckling har nu skapat möjlighet för satsningar på företagets framtid men även på vår omvärld genom utvecklandet och byggande av Sveriges mest hållbara fiskefartyg. Som företagare är man en viktig del av Tjörns identitet, både som arbetsgivare och varumärke - för vem kunde tro att tjörnborna skulle tala om en spansk stad med stolthet i rösten!”

Personer som håller en vinst i en hamn

Årets unga företagare 2022

I ett sommarvackert Bleket fick vi glädjen att överraska Jennifer Charlesson på Maulau med priset för Årets Unga Företagare på Tjörn 2022.

Kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen gratulerade tillsammans med näringslivsstrateg Anna Aldengren och Företagarna Stenungsund och Tjörns styrelsemedlemmar David Ahlborg, Jennie Larsson och Maria Rutgersson. Företagarnas styrelseordförande Lars Grenhage läste upp motiveringen:

”Årets unga företagare på Tjörn har skapat ett unikt och nischat koncept mitt under brinnande pandemi. När andra skalat ner har hon satsat och utvecklats som företagare genom att se till att Tjörns kvinnliga befolkning får stöd på fler än ett sätt. Med kunden i fokus utvecklas affären oavsett arena. Hon har även visat att sociala media kan skapa en kundkrets som vida överstiger kommunens gränser och får med sin kunskap, bemötande och unika produkter folk att åka både långväga och stanna hemma i vardagsrummet, alla dock med en bh, bikini eller underkläder köpt av årets unga företagare.”

Vinnare som håller i ett pris framför en byggnad

Sidansvarig/Senast uppdaterad 8 juni 2022

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet