Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Tjörns kommun – en av 7 nominerade till Årets nyföretagarkommun 2021

Publicerad 1 november 2021, kl 09:43

Tjörns kommun är en av sju kommuner som är nominerade till priset Årets nyföretagarkommun 2021. Förutom titeln tävlar kommunerna om 100 000 kronor, pengar som ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer. Bakom priset står Visma Spcs och NyföretagarCentrum.

Fyra av fem jobb skapas av småföretagen, det är grunden till varför Nyföretagarcentrum och Visma Spcs årligen lyfter Årets nyföretagarkommun och de mindre företagens betydelse för vår välfärd. I år har Tjörns kommun äran att var en av de sju finalisterna!

De nominerade (i respektive kategori) till priset Årets Nyföretagarkommun 2021 är:

De sju kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2020 till och med 30 juni 2021 och kategoriseras enligt SKL:s kommungruppsindelning. Statistiken över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket. En jury med representanter från både Visma och NyföretagarCentrum har utöver det bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta företag.

– Nyföretagandet är viktigt för kommuners framtid och utveckling, att det startas många företag i en kommun visar på framtidstro och optimism. Med det här priset vill vi lyfta kommuner som är framgångsrika inom nyföretagande och få fler att följa efter, säger Mats Evergren, marknadschef på NyföretagarCentrum, som hjälper företagare med vägledning i drygt 220 svenska kommuner.

Prissumman på 100 000 kronor delas ut till olika lokala initiativ eller organisationer under tre års tid, i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna. Tidigare år har prissumman, som kommer ur Vismafonden, bland annat använts till nyföretagande med inriktning på till exempel ungdomar och nyanlända.

Priset delas ut för sextonde året i rad på Sveriges största mässa för nya företagare – Eget företag – den 11 november.

– Det är oerhört roligt att Tjörns kommun är en av 7 nominerade kommuner. Vi har en historik av företagande och har högst företagsamhet i hela Göteborgsregionen! Tjörns kommuns vision är att vara möjligheternas ö, att förverkliga den visionen är något vi arbetar med dagligen och att vara en av dessa sju kommuner visar att både kommunen och framförallt vårt lokala näringsliv har kommit en bra bit på väg! säger Anna Aldegren, näringslivsstrateg.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 2 november

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet