Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Tillgänglighet på tjorn.se – Tjörn på fjärde plats i landet

Publicerad 25 oktober 2021, kl 13:58

Webbplatsen tjorn.se kommer på delad fjärdeplats när tillgängligheten testas på 1 748 myndigheter, offentliga aktörer och organisationers webbplatser.

Webbplatserna är kontrollerade utifrån tio utvalda lagkrav, som visar hur bra gränssnittet fungerar för personer med synnedsättningar, motoriska nedsättningar, läs- och skrivsvårigheter respektive kognitiva nedsättningar.

– För oss är det viktigt att besökarna på webbplatsen kan hitta vad de söker snabbt och enkelt, säger kommunikationschef Eva-Karin Ohlsson. Kraven som handlar om tillgänglighet innebär att webbplatsen också blir enklare och tydligare att navigera i för alla.

EU:s krav på tillgänglighet trädde i kraft i september 2020. Den nya webbplatsen för Tjörns kommun öppnades i slutet av maj, mitt under pandemin.

– Det var ett stort, roligt och utvecklande lagarbete, fortsätter Eva-Karin Ohlsson. Tack vare den nya webbplatsen är Tjörn redo att öppna upp fler e-tjänster och mer digital service för Tjörnbor och besökare.

Varje år görs en Inkluderingsbarometer av ett företag som heter Funka. De arbetarbland annat med digital tillgänglighet. Det är i den undersökningen Tjörn får en hedrande fjärdeplats.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 25 oktober 2021

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet