Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Tjörn i topp på friluftsliv

Publicerad 5 oktober 2021, kl 08:46

I Naturvårdsverkets undersökning Sveriges friluftskommun 2021 kommer Tjörn på en delad femteplats. I Västra Götalandsregionen ligger Tjörn på en delad förstaplats.

Naturvårdsverket utser varje år sedan 2010 Årets friluftskommun. Utmärkelserna utgår från en enkät som kommunerna fyller i om sitt arbete med det lokala friluftslivet. Det handlar om planering, tillgänglighet, information, samarbete och aktiviteter.

Årets friluftskommun 2021 är Olofström. Tjörn hamnar på en delad femteplats i riket totalt. Det är en förbättring från plats 15 året före. I regionen delar Tjörn på förstaplatsen tillsammans med Trollhättan och Götene, vilket är en förbättring från fjärdeplatsen 2020.

– Vi har tredje bästa poäng på enkäten i riket, delat med andra kommuner. Den här utmärkelsen visar att vi är på rätt väg i vår satsning på friluftslivet på Tjörn, säger Erik Larsson, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Tjörns kommun.

Enligt honom beror Tjörns framgång på att kommunen under många år arbetat målmedvetet för att komma högt upp på Naturvårdsverkets ranking över Sveriges friluftskommun. Samarbetet är bra med såväl interna som externa aktörer kopplade till friluftslivet i kommunen.

– Politiken har under de senaste åren varit tydliga med sin höga ambitionsnivå vad gäller friluftslivet på Tjörn, säger Erik Larsson.

Kontakt

Erik Larsson

Avdelningschef, fritid


Sidansvarig/Senast uppdaterad 5 oktober 2021

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet