Tjörn kommuns logga, till startsidan

Reneé Lorentzon blev årets Margaretapristagare

Publicerad 21 juli 2021, kl 07:42

Margaretapriset gick i år till Reneé Lorentzon, som driver ICA Nära Dyröboden.

Motivering

Som Margaretapristagare ska man vara en förebild för andra och bidra till Tjörns varumärke som Möjligheternas ö. Få kvinnliga företagare uppfyller detta så väl som årets vinnare. Genom samverkan, nytänkande och ett pannben starkare än de flesta, lyckas årets vinnare med något som borde var omöjligt. Att driva en året-runt-butik på en ö med färre än 200 invånare! På Dyrön är det många som arbetar gemensamt mot ett och samma mål, många kuggar skapar tillsammans ett hjul och en destination, men utan årets Margaretapristagare, Reneé Lorentzon, skulle kugghjulet fallera. Hon har skapat något unikt som inte bara bidrar till att besökare gärna kommer till Dyrön året om, utan hon bidrar även till möjligheten att bo på ön när badsäsongen är över. Mycket tack vare Reneé kan öbor bo kvar och äldre klara sig själva. Dyröboden har kommit att bli långt mycket mer än en affär – en mötesplats för alla och ingenting tycks omöjligt för Reneé!

Diplomet delades ut på Margaretadagen den 20 juli på Sundsby säteri av Shujaat Noormohamed, t f kommundirektör.

Priset har delats ut sedan 2008. Syftet är att uppmärksamma kvinnligt företagande på Tjörn.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 21 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet