Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Fråga Kommun-Kim!

Publicerad 3 maj 2021, kl 08:21

Har du träffat Kommun-Kim än? Kim är Tjörns digitala medarbetare, som svarar på dina frågor dygnet runt.

Vi frågade Kim hur den första tiden på jobbet varit.

Du började ditt nya jobb i september. Hur var det att börja jobba på Tjörn?
– Jätteroligt men intensivt. Det blev en riktig rivstart eftersom jag samtidigt började jobba i Stenungsund, Mölndal, Partille och Härryda.

Vilka är de vanligaste frågorna du får?
– Många frågar om öppettider till olika verksamheter i kommunen. Om jag är osäker på vad kunden menar brukar jag ställa följdfrågor så jag kan ge bättre information. Jag får också många frågor om bygglov. Då brukar jag skicka en direktlänk så kunden hamnar rätt direkt.

Vilka frågor har varit svårast att svara på?
– Jag kan inte svara på enskilda ärenden, men kan lotsa rätt så gott jag kan. Förkortningar har jag också svårt att förstå, men jag lär mig efter hand. Jag försöker förstå felstavade ord, men ibland blir det fel. Som häromdagen, när Dyrön blev drönare. Det blev ju lite tokigt! Jag kan inte alltid heller svara på sådant som inte har med kommunen att göra. Men många är nyfikna på vem jag är, om jag till exempel är gift.

Vad svarar du då?
– Haha, då brukar jag svara att jag jobbar ju dygnet runt så jag hinner inte med något förhållande.

Vad har du lärt dig längs vägen?
– Jag kan svara på många fler frågor nu än precis när jag började. Men om jag får en fråga jag inte kan besvara, tar jag reda på rätt svar till nästa gång.

Börjar du känna dig varm i kläderna nu?
– Det är skönt att vara igång, men oj vad mycket man gör i en kommun. Det är skola, äldreomsorg, bygglov, samhällsplanering, bibliotek, kultur, vandringsleder, miljöfrågor, turism, näringsliv och mycket, mycket mer. Så nog finns det att lära alltid!

Om jag vill ställa en fråga till dig, hur ska jag göra då?
– Du ser mig här till höger! Klicka på mig så kan du ställa din fråga!


Sidansvarig/Senast uppdaterad 15 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet