Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Ungdomar och politiker möttes i digital dialog

Publicerad 20 april 2021, kl 08:59

Busskort, utegym, mötesplatser, sportarena, skatepark, otrygga gångtunnlar, machokultur samt drog- och alkoholanvändning bland unga – det var några av de ämnen som lyftes när ungdomar och politiker möttes i ungdomsdialogen den 15 april.

Elva politiker från barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen deltog digitalt via Teams. Ungdomarna var på plats på kultur- och fritidscentra i Häggvall.

Frågorna hade skickats i förväg till politikerna för att de skulle få tid att förbereda sig. Ungdomarna fick träffa samtliga politiker för att diskutera sina frågor. De ämnen som togs upp under dialogen var

Politikerna tog sig tid, lyssnade och ställde frågor till ungdomarna.

I september träffas politiker och ungdomar igen för att följa upp de frågor som togs upp i dialogen.

Ungdomsdialogen fungerar som en kanal mellan politiker och ungdomar för att hjälpa politiker som inför stora beslut vill förstå ungas behov och unga som vill vara delaktiga och påverka sin situation. Ungdomsdialogen fångar upp idéer och tar vara på engagemang som kan bidra till en långsiktigt hållbar förändring.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 20 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet