Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Trygghetsarbetet i kommunen

Publicerad 13 april 2021, kl 10:42

Vårt arbete med säkerhet och trygghet i kommunen pågår hela tiden. Läs mer om vad vi gör och du kan göra!

Ungdomssamordnarna stöttar ungdomar och föräldrar

Ungdomssamordnarna är en stor det i Tjörns trygghetsarbete. De arbetar för att stötta och främja ungdomar till positiv utveckling. De finns även till för föräldrar som behöver stöttning och vägledning i föräldrarollen. De befinner sig på högstadieskolorna varje vecka för att öka tryggheten och kunna vara ett stöd för ungdomarna. De har precis startat upp ett trygghetsarbete med målet att skapa ett mer systematiskt förebyggande arbete för barn och unga där flera förvaltningar samverkar. Först ut är nu högstadieskolorna där arbetet pågår där tanken är att fortsättning sker för låg-och mellanstadiet och sedan vidare till andra verksamheter på Tjörn. Tanken är att det ska bli ett systematiskt trygghetsarbete i kommunen där vi lätt kan följa upp vad som görs.

Trygghetsvandrare på Tjörn – bli en du också!

Nu arbetar vi för att få i gång trygghetsvandringar på kvällar och helger. Som trygghetsvandrare är du med och bidrar till en tryggare miljö för barn och unga. Då våren och sommaren är i antågande och fler vistas ute behövas större vuxenengagemang för barn och ungdomar. Som trygghetsvandrare är du där ungdomar är. Du syns, är tillgänglig och kan hjälpa till om det behövs och visa att du bryr dig.

Vill du bli trygghetsvandrare?

Är du intresserad av att bli trygghetsvandrare så är du välkommen att kontakta Ungdomssamordnare Anna Larbring.

Unga ledare skapar trygghet i sommar

En satsning i år är att utbilda Unga Ledare för att kunna öka tryggheten vid högtider och under sommaren. Tanken är att Unga ledare ska befinna sig utomhus vid skolavslutningen och i sommar på bland annat stränder där ungdomar är för att skapa trygghet och vara ett stöd för dem.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 13 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet