Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Distansundervisning på Bleketskolan och Häggvallsskolan från den 12 januari

Publicerad 7 januari 2021, kl 18:44

Det blir distansundervisning på Bleketskolan och Häggvallsskolan från och med tisdag 12/1. Beslutet gäller tills vidare. På måndag (11/1) är alla elever lediga. Informationen har gått ut till vårdnadshavare den 7 januari.

Det blir distansundervisning för elever som går på högstadierna på Tjörn från och med den 12 januari. Beslutet gäller tills vidare. Det fattade barn- och utbildningsnämnden beslut om den 7 januari. Beslutet gäller under förutsättning att det beslut som utbildningsminister Anna Ekström beskrev på pressträff den 7 januari tas.

Måndag 11/1 är alla elever på de båda skolorna lediga. Personalen kommer ägna dagen åt förberedelser för distansundervisning. Distansundervisning införs för att minska smittspridning. Smittskydd bedömer dock inte att smittspridningen för närvarande är större på Häggvall och Bleket än på andra skolor.

Viktiga undantag

Under måndag 11/1 är alla elever lediga men från och med tisdag 12/1 kommer följande elevgrupper att vara undantagna från beslutet om distansundervisning och ska därför komma till skolan som vanligt:

  • Elever som går i särskild undervisningsgrupp
  • Elever som läser inom grundsärskolan
  • År 6 på Häggvallsskolan
  • OBS måndag 11/1: Måndag morgon har elever från Skärhamns och Rönnängs skolor språk och hemkunskap på Bleket. Denna undervisning är inställd och mer information kommer från Skärhamns och Rönnängs skolor via Unikum.

Tillgång till lunch

Elever har rätt till skollunch även om undervisning genomförs på distans. Inom de närmsta dagarna kommer ni att få ett digitalt formulär att fylla i/anmäla om ni/ert barn vill hämta lunch på skolan.

OBS! För elever som hämtar mat är det inte tillåtet att sitta på skolan/i matsalen och äta.

Dator

I den mån ditt barn inte redan har sin dator hemma, erbjuds det möjlighet för eleverna att hämta dessa på skolan. Var snälla, avvakta information från respektive skola hur detta ska genomföras. I den mån tekniska problem uppstår, räknar vi med att även kunna tillhandahålla viss utökad support.

Mer och detaljerad information till vårdnadshavare via Unikum

Unikum är vår primära kanal för info till vårdnadshavare. Håll er uppdaterade via Unikum. Vi uppmuntrar också att ni för all covid-info ofta använder kommunens coronasida på webbplatsen tjorn.se.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 7 januari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet