Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Tjörn sjua på lista med populära resmål

Publicerad 30 november 2020, kl 17:00

Drygt 7000 svenskar har svarat på frågor om resvanor och attityder i undersökningen Resa i Sverige.

Det är bara 38 resmål som får vara med på topplistan. Undersökningen har i år gjorts för tredje gången och det är första gången både Tjörn och Orust är med, på plats sju respektive arton.

God atmosfär

Resultaten från årets undersökning visar att det viktigaste vid valet av semesterort är att få ett trevligt bemötande, följt av att den har en god atmosfär. Både Tjörn och Orust ligger i övre halvan av platser med god atmosfär. Det är också många som rekommenderar andra att åka till Tjörn och Orust.

– Det är jätteroligt att Tjörn tar positionen som en av landets mest attraktiva destinationer med sin sjundeplats, säger Lena Karlstedt, turistchef i Tjörns kommun.

Fler väljer Sverige, och gärna skärgården

Det är destinationsnätverket SNDMO som gjort undersökningen. Årets undersökning visar att fler har rest inom landet och att det finns ett stort intresse för att fortsätta upptäcka Sverige även sommaren 2021. Fyra av fem uppger att de vill se mer av Sverige framöver. Många uppger särskilt att de valt resor till kust och skärgård eller till storstäder.

Vill utveckla besöksmål

Swedish Network of Destination Management Organisations (SNMDO) är en opolitisk, ideell förening. Medlemmar i föreningen är kommuner eller organisationer som arbetar med destinationsutveckling i Sveriges större kommuner.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 30 november 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet