Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Internationella matsvinnsdagen

Publicerad 29 september 2020, kl 08:44

Har du #svinnsikt? Svinnsikt har du när du inser hur mycket mat som slängs i hemmet. Du kan göra skillnad. Den 29 september är det internationella matsvinnsdagen och det finns många sätt att lära sig mer. Att lära sig svinniska är ett sätt att få kunskap. 

Den internationella matsvinnsdagen

År 2019 antogs en ny internationell dag för att uppmärksamma matsvinnets konsekvenser och möjliga lösningar.  Sedan dess är den 29 september "The International Day of Awareness of Food Loss and Waste"(IDAFLW), eller "Internationella matsvinnsdagen" på svenska. Tanken är att dagen blir en utgångspunkt för aktiviteter och engagemang över hela världen som påminner om det pågående arbetet för mål 12.3 i Agenda 2030 – att tillsammans hitta lösningar för att halvera matsvinnet. FN:s organ för mat och jordbruk, FAO har tagit fram en övergripande logotyp och material på en mängd olika språk som finns att ladda ner från deras webbplats. Insatser i sociala medier taggas med #FLWday.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 1 oktober 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet