Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Kommun-Kim svarar på dina frågor dygnet runt

Publicerad 3 september 2020, kl 09:33

Med vår digitala medarbetare Kim får du en ytterligare möjlighet att ställa frågor och får svar direkt av oss. Dygnet runt.

För att använda Kommun-Kim klickar du på figuren och ställer din fråga. Du hittar alltid Kommun-Kim längst ned till höger här på webbplatsen. Om det visar sig att inte Kim kan svara på frågan är det viktigt att du trycker tumme ner och lämnar feedback så att vi kan se vad Kim behöver lära sig. Kim kommer även att ge alternativ om hur du kontaktar en fysisk medarbetare som kan svara på din fråga. Kim gör det ännu enklare för Tjörnborna att ställa frågor.

Svarar dygnet runt

— Kim finns på plats dygnet runt och ger dig svar på dina frågor direkt, säger Susanne Martinsson, kundcenteransvarig. Hon är ett komplement till det stöd vi kan erbjuda Tjörnbor och besökare i Tjörns kundcenter.

Samtidigt som både Tjörnbor och besökare lättare kan dra nytta av kommunens tjänster, frigör Kim resurser i kommunen på lång sikt och ger medarbetarna mer tid för det personliga mötet med Tjörnborna.

Enklare för Tjörnborna

Digitala tjänster gör det enklare för invånarna och ger ökad service med snabbare handläggning och ökad rättssäkerhet samtidigt som det leder till ökad effektivitet. Att digitalisera är angeläget för att genomföra vårt grunduppdrag på bästa och mest effektiva sätt.

Kommun-Kim är född i Norge

Kommun-Kim är född i Norge och finns i 90 norska kommuner. Nu har hon flyttat till västkusten i Sverige och finns i Mölndal, Partille, Härryda, Stenungsund och Tjörns kommuner. Tekniken bakom Kim är en gren av artificiell intelligens som heter Conversational AI som bygger på “natural language processing and machine learning".

När kommuner samarbetar blir vi bättre

I och med att kommunerna samverkar lär sig Kommun-Kim ännu snabbare eftersom många frågor och svar är lika i olika kommuner. Samverkan har också inneburit att kunskapen om artificiell intelligens delas i kommunerna och underhållsarbetet blir mer effektivt.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 28 september

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet