Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Pop up i Tjörns kultursommar

Publicerad 2 juli 2020, kl 11:36

Det blir fler arrangemang men i mindre format. De flesta aktiviteterna bokas så att maxantalet 50 personer hålls. Fokus i sommar ligger på pop up-händelser, som betyder att det på en plats ”plötsligt” sker en aktivitet.

En annorlunda kultursommar

– med en och annan överraskning …

Fler arrangemang men i mindre format. Så ska Tjörns kommun säkerställa ett kulturutbud under sommaren, trots Covid-19-restriktioner med max 50 personer i publiken.

Sommarlovet erbjuder många aktiviteter för barn och unga. Tjörns kommuns kulturverksamhet har fått tänka om och anpassa utbudet utifrån rådande situation.

Bokningssystem garanterar max 50 personer

– Nästan alla aktiviteter har ett bokningssystem där du bokar din plats för att säkerställa att vi håller oss inom maxgränsen på 50 i publiken. De flesta barnteatrarna som ges i sommar spelas två gånger samma dag för att fler ska få möjlighet att ta del av aktiviteten, berättar Sandra Saied som är evenemangskoordinator.

Plötsliga pop up-föreställningar

Fokus i sommar ligger också på pop up-händelser, som betyder att det på en plats ”plötsligt” sker en aktivitet.

– Det kan vara ett performance, en dans, musik eller liknande. Ett levande konstverk som tar form i en miljö som inte är den typiska, som till exempel en scen, säger Sandra Saied.

När och var? Kolla evenemangskalendern

I augusti kommer en dansgrupp göra tre pop up-föreställningar någonstans på Tjörn. För att få exakt tid och plats får besökaren hålla utkik på tjorn.se/evenemang där vi under sommaren lägger ut den senaste informationen.

Flera olika aktiviteter

Förutom föreställningar erbjuder Tjörns kommun även aktiviteter som paddling, klättring, mountainbike, strandhäng, ridning, golf och workshops i bland annat dans och trolleri.


Sidansvarig Eva-Karin Ohlsson/Senast uppdaterad 27 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet