Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Kjell fixar skyddsutrustningen

Publicerad 29 juni 2020, kl 13:15

Ända sedan coronapandemin tog fart i mars har det varit bråda dagar för Kjell Johansson, vaktmästare på Valåsens äldreboende.

Det är han som ser till att det finns skyddsutrustning på alla boenden och i hemtjänsten.

Ute på lastbryggan ligger kartonger förberedda för hämtning. Det är handsprit, förkläden, visir och annan skyddsutrustning som snart kommer att hämtas upp. Kjell Johansson pratar i telefon och repeterar beställningen från hemtjänsten i Rönnäng. En stund senare anländer undersköterskan Eva Pettersson och hämtar lådan.

Om någon som har hemtjänst eller någon på kommunens särskilda boenden visar minsta symptom på förkylning, är det full skyddsutrustning som gäller. Varje förkylningsfall behandlas som ett tänkbart covid-19-fall. Då är det viktigt att utrustningen finns på plats.

Byggt upp ett lager

Kjell Johansson lade tidigt beslag på ett rum i källaren på Valåsen för att bygga upp ett centrallager. I början var det svårt att få tag på allt som behövdes.

Det var oerhört tufft de första veckorna. Vi hade aldrig någon brist, men fick kämpa för att lösa varje situation. Det är bra att vara envis i det här jobbet, säger Kjell Johansson.

Han visar runt i centrallagret. Här ligger lådvis med munskydd, plastförkläden, visir, handsprit, ytdesinfektion, handskar med mera. Han har också gjort i ordning några akutlådor med allt som behövs. Sedan tidigare ligger det liknande uppsättningar i alla hemtjänstbilar, men Kjell vill ha några extra som snabbt kan lämnas ut.

Utöver centrallagret har han också ett ”hemligt” förråd i ett annat rum, i fall det skulle bli kris.

Jag vill alltid ha lite framförhållning och gör nya beställningar hela tiden. Handskar är det lite ont om, men det kommer att lösa sig, säger Kjell Johansson.
Telefonen ringer igen. Det är en ny beställning av handskar i storlek medium och large, visir, ytdesinfektion, munskydd och handsprit. Kjell packar snabbt ihop alla lådor, ställer dem på en lastvagn och kör ut den till lastbryggan.


Sidansvarig Patrik Jansson/Senast uppdaterad 29 juni 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet