Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Njut av sommaren på Tjörn men håll avstånd

Publicerad 16 juni 2020, kl 10:10

Det är viktigt att fortsätta hålla avstånd på badplatser, hamnar, matställen och på andra platser där människor samlas, både inomhus och inomhus.

Du har ett personligt ansvar att hålla avstånd och undvika trängsel. Det är fortsatt viktigt att du skyddar dig själv och andra.

Fortsätt följa de allmänna råden

  • Stanna hemma om du har symtom.
  • Håll avstånd.
  • Var försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp.
  • Undvik större sociala sammanhang.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.

Färjor och kollektivtrafik

Vi behöver alla hjälpas åt att minska trängseln ombord på färjor och bussar för att minska risken för smittspridning. Undvik onödiga resor med kollektivtrafiken och gå eller cykla istället om du har möjlighet. Tänk på att undvika rusningstrafiken och håll avstånd till dina medresenärer.

Det är ont om plats på färjorna

Färjan till Åstol, Dyrön och Tjörnekalv tar ombord ett begränsat antal passagerare per tur för att undvika trängsel. Antal passagerare ombord är begränsat till hälften.

Natur- och friluftsliv

Vi har alla ett ansvar att minska risken för smittspridning av Covid 19. Av omsorg om varandra, för allas säkerhet och solidaritet med riskgrupper, tänk på att

Badplatser och gästhamnar

Kom ihåg att du ska hålla avstånd till andra på stränder, badplatser och i gästhamnar.

Badplatser och stränder omfattas inte av förbudet mot offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Det allmänna rådet om att hålla avstånd gäller.

På badplatser och på andra platser där många människor samlas, är det viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning. Folkhälsomyndigheten bedömer däremot att smitta via badvatten är osannolik.

Restauranger och serveringar

Restauranger ska kunna säkerställa att det inte blir trängsel. De ska också se till att du som besökare kan hålla avstånd till andra. Under sommaren kommer kommunens inspektörer att besöka restauranger och serveringar för att se till att reglerna efterlevs. Kontroller kan också göras i samband med att det kommer in klagomål.

Evenemang

När alla stora evenemang ställs in, satsar Tjörn på fler små arrangemang under sommaren med max 40–50 personer i publiken.


Sidansvarig Maria Johannessen/Senast uppdaterad 17 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet