Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Självisolerad och i behov av hjälp?

Publicerad 19 maj 2020, kl 10:50

Volontärer på Tjörn har gått ihop för att underlätta för dig som självisolerar dig för att begränsa smittspridningen i den pågående pandemin.

Behöver du hjälp med att handla?

Alla Tillsammans Tjörn heter tjänsten och hjälper till med praktiska ärenden, som inköp och upphämtning av mediciner men också med rådgivning, information och hjälp med digital teknik – något som kan behövas för att komma i kontakt med andra när man inte kan lämna hemmet.

Att bryta smittkedjorna och skydda utsatta grupper är något vi behöver göra tillsammans – därför behöver vi också ta ett gemensamt ansvar i kommun och civilsamhälle för att underlätta för den som tar ansvar och självisolerar sig.

Komplement till kommunens tjänster

Den nya tjänsten är ett komplement till kommunens ordinarie och lagstadgade tjänster.

Du når tjänsten enkelt genom att antingen fylla i ett formulär på internet eller ringa ett telefonnummer. Förfrågningarna fördelas mellan olika volontärer som sedan hjälper dig att utföra dina ärenden på ett snabbt och säkert sätt.

Frivilligorganisationer

Bakom tjänsten står i nuläget Röda korset, Svenska kyrkan, Egnahemsfabriken, Rädda Barnen, Frivilliga Resursgruppen, Agapes vänner STO, Lions och Omställning Tjörn. Ytterligare organisationer är välkomna att ansluta sig, även privatpersoner kan anmäla sig som frivilliga. Arbetet sker i samverkan med Tjörns kommun.


Sidansvarig Eva-Karin Ohlsson/Senast uppdaterad 19 maj 2020

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet