Tjörn kommuns logga, till startsidan
Brygga vid stilla vatten

Nya webbplatsen är här

Publicerad 19 maj 2020, kl 10:19

Välkommen till kommunens nya webbplats. Här ska du som Tjörnbo eller besökare få svar på de flesta av dina frågor och du ska kunna utföra ärenden direkt. Besök oss gärna också i mobilen eller på din surfplatta.

Webbplatsen är laddad med massor av matnyttig information för Tjörnbor och besökare och utseendet signalerar ännu mer Tjörn.

Webbplatsen uppfyller de krav på tillgänglighet som EU ställer på offentliga myndigheters webbplatser. Ett av kraven är att sidan anpassar sig i storlek och form efter om du besöker oss via mobil eller surfplatta.

Vad betyder egentligen tillgänglighet?

Det betyder att det är enklare att förstå, snabbare och lättare att navigera. Det är tydligare att förstå vad du förväntas göra för att komma till det du söker. Fördelar som alla gillar.

Digitala ärenden och svar direkt

Målet är att Tjörnbor och besökare ska få tillgång till mer service och kunna utföra fler tjänster direkt på webbplatsen. Ta till exempel en titt på det här:

Fyra webbplatser under ett och samma tak

Fast det är faktiskt inte bara en ny webbplats utan fyra. Till hösten blir det dessutom fem. Förutom stora tjorn.se har Sundsby säteri fått en egen plats och uttryck, liksom ungdomsverksamheten Delta. Populära Evenemangskalendern är den fjärde delen som nu gör det ännu enklare för dig att finna något att göra i sommar, även om utbudet i år ser annorlunda ut än tidigare år. I höst flyttar Tjörns Bostads AB in på webbplatsen med utvecklade e-tjänster.

Mer Tjörn

Och visst har webbplatsen blivit snyggare? Den uppmärksamme har redan konstaterat att det är ett nytt typsnitt, mer fria vita ytor, fler blå nyanser och brända lavatoner. Du hittar fler illustrationer som gör det enklare att berätta komplicerade saker. Visst är det ett speciellt Tjörnljus över det hela?

Många har deltagit i arbetet

Många medarbetare har varit med i utvecklingsarbetet. En tillgänglighetsexpert har följt varje steg och stöttat oss. Experter på användarresor har lett arbetet. Förhoppningsvis kommer Tjörnbor och medarbetare att känna stolthet över nya tjorn.se. Ett varmt tack till alla som jobbat med webbplatsen och varsågod till Tjörnborna.

Användarresor och klarspråk

Att du ska komma dit du vill komma, när du söker på webbplatsen och klickar dig, fram kallas användarresor. Att det du läser ska vara begripligt kallas klarspråk. Vi har försökt att ta med det innehåll du vill ha och behöver – inte allt vi vill berätta.

Saknar du något?

Vi fyller på med nytt innehåll efterhand. Så håll utkik! Det kommer mera!

Kontakt

Tjörns kundcenter

Adress

Kroksdalsvägen 1
Skärhamn

Kundcenters lokaler är tillgänglighetsanpassade.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 5 januari

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet