Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,9 °C
Medelvind WSW 9,4 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Öar runt Tjörn

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Öarna i den bohuslänska skärgården har olika karaktärer och lockar varje år mängder av besökare. Även du som inte har tillgång till egen båt kan ta dig till flera av öarna. 

Tjörns kommun omfattar, förutom huvudön, mer än 1 500 omkringliggande öar, holmar och skär.

Tjörns bebodda öar har alla sin speciella prägel. På Åstol är till exempel bebyggelsen tät medan Härön präglas av trädlösa hällmarker och åker- och ängsmarker med rik biologisk mångfald som skapats ur unika skärgårdsjordbruk. Dyrön, vars vulkaniska berggrund bildat vackra mönster på ytan, är hem för mufflonfår som betar i öns grönskande dalar.

Det finns goda möjligheter att ta sig till flera av Tjörns öar även om man inte har egen båt. Till exempelvis Dyrön, Åstol, Härön och Tjörnekalv går regelbunden färjetrafik, till Klädesholmen och Lilla Askerön kan du åka bil eller buss.

Lilla Brattön, Risön och Hättan är öar med sommarbebyggelse. Under sommarsäsongen kan du ta dig även till dessa med reguljär färjetrafik.

Har du tillgång till egen båt finns det ytterligare hundratals öar och skär att besöka.

Kontakta Tjörns turistbyrå för mer information!

Sidan senast uppdaterad 2019-03-21 10.49
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se