Tema-17: Bild & Form

Fokus bild och form hela 2017. Föredrag, seminarier, utställningar och medverkan i internationell konstbiennal. På den här sidan hittar du allt som har med bild och form att göra på Tjörn under 2017!

Alla evenemang inom Bild & Form - klicka här!länk till annan webbplats

Färgglada väggar skapas av unga på Tjörn

I linje med årets tema Bild & Form kommer ungdomar att skapa väggmålningar på Häggvall och Delta i Skärhamn tillsammans med en professionell konstnär.

Kultur- och fritidsförvaltningen har haft olika aktiviteter och projekt med fokus på årets tema Bild & Form. Projektet Just Color It med workshopar i akvarell och akryl, väggmålning på Delta och utställning under Öppen Scen (bilden nedan) är ett av projekten som har drivits under året för att ge ungdomar en färgrikare fritid.

För att knyta ihop säcken för årets tema kommer nu två väggmålningar att skapas, en på Delta i Skärhamn och en på Häggvall. Projektet ska ge engagerade ungdomar möjlighet att fördjupa sig i sitt konstnärliga skapande och vara med och skapa färgglada mötesplatser för ungdomar på Tjörn.

Tillsammans med konstnären Antonio Magana är ungdomarna med och driver processen från start till slut.

Alexander Rånge är en av ungdomarna som ska delta.

  • Det är väldigt spännande, jag har inte gjort något liknande förut. Har aldrig målat direkt på vägg innan, utan mest på tavlor och papper. Det ska bli väldigt kul, säger han.

­Väggmålningarna kommer att utföras söndag 26 november på Delta och lördag 2 december på Häggvall.

Utställning under Öppen scen i Häggvall.

Utställning under Öppen scen i Häggvall.

Tjörnkonstnärer deltar i GIBCA

Göteborgs internationella konstbiennal, GIBCA, kommer till Tjörn i höst. Elva Tjörnkonstnärer ställer ut i Konstrummet i Skärhamns bibliotek.

2017 står bild och form i fokus på Tjörn. En av höjdpunkterna är deltagandet i GIBCA, en av Nordens största internationella konstbiennaler.

De elva konstnärerna som medverkar i samlingsutställningen är Heike Ahrends, Anna Andreasson, Nen Arnell, Anna Berglund, Anders Bodebeck, Christina Bolling, Frank Holvik, Yvonne Karlsson, Marie Kristiansson, Greta Sandahl och Ulrika Wallin.

  • ­Det är viktigt för Tjörn och de konstnärer som är verksamma här, att delta i internationella evenemang och finnas med i ett större sammanhang än det lokala, säger Marie Bergdahl, processledare i Tjörns kommun, som ansvarar för utställningen.

Vernissagen äger rum i Konstrummet på Skärhamns bibliotek lördagen den 30 september kl 13 och utställningen pågår till den 5 november. Vernissagen sammanfaller med att Tjörns kulturvecka startar, då kultur i alla dess former visas på olika platser över hela Tjörn.

Årets biennal har titeln WheredoIendandyoubegin – On Secularity och fördjupar sig i frågan om det sekulära, alltså icke-religiösa samhället.

Tips!

Efter vernissagen (30 september, kl 15) kan du gå till Nordiska Akvarellmuseet och lyssna på föreläsningen om Sekularitet och religion i Japan med Ernils Larsson, doktorand vid Centrum för forskning om religion och samhälle på Uppsala Universitet.

Fakta: Samlingsutställningen på Tjörn

Plats: Konstrummet, Skärhamns bibliotek

Tid: 30 september–5 november, bibliotekets öppettider.

Vernissage: Lördag 30 september kl 13.

Fakta: GIBCA

GIBCAlänk till annan webbplats startade 2001 och sedan dess har åtta biennaler med internationell samtidskonst genomförts. Under biennalen visas bildkonst, video- och ljudkonst, installationer, fotografier och mycket mer.

De flesta konstverken visas i Röda Sten Konsthall i Göteborg, men Tjörn är också med på ett hörn genom det som kallas GIBCA Extended.

Elva Tjörnkonstnärer ställer ut i Konstrummet i Skärhamns bibliotek som en del i GIBCA Extended.

Elva Tjörnkonstnärer ställer ut i Konstrummet i Skärhamns bibliotek som en del i GIBCA Extended.

Garagekonst i Skärhamns bibliotek

Måndagen den 28 augusti är det vernissage för en annorlunda och spännande utställning i Konstrummet i Skärhamns bibliotek. Deltas unga motorgäng visar sin garagekonst.

- Det började med att ungdomarna fick lackera sina skåpsdörrar i omklädningsrummet. Jag blev jätteöverraskad över deras kreativitet och hur de tog sig an uppgiften, berättar Åke Jonasson, ungdomskonsulent i Tjörns kommun.

­Åke har under några års tid jobbat med Deltas unga motorgäng. Det är två grupper, killar och tjejer, som träffas regelbundet i ett garage vid Radona i Skärhamn. Flera av dem har egna Epa-traktorer och det handlar mycket om att fixa och greja med dem.

Sedan en tid har de också jobbat med att lackera och dekorera inte bara sina skåpsdörrar utan också motorhuvar och andra bildelar. Bland annat jobbade de med dekoren till den bejublade musikalen West Coast Story som framfördes på Billströmska folkhögskolan i våras.

Nu är det dags för de kreativa motorungdomarna att ställa ut för första gången, i Konstrummet i Skärhamns bibliotek. Den 28 augusti klockan 18 är det vernissage och utställningen pågår till 24 september.

Förutom skåpsdörrar och bildelar visas bland annat ett självporträtt som skapats med MIG-svets i metall.

- Ungdomarna har verkligen gått loss med sin kreativitet, säger Åke Jonasson.

Motorgänget har alltså funnits i flera år och numera jobbar några av ungdomarna som var med i början som ledare för de nuvarande grupperna.

Fakta: Deltas unga motorgäng ställer ut

Plats: Konstrummet, Skärhamns bibliotek

Tid: 28 augusti – 24 september, bibliotekets öppettider

Vernissage: 28 augusti kl 18-19

Motorintresserade och kreativa ungdomar ställer ut i Konstrummet.

Motorintresserade och kreativa ungdomar ställer ut i Konstrummet.

På språng längs Världens svettigaste konstrunda

Högt ovan marken står Maria Misenbergers glänsande skulptur beredd att ta språnget. Missa inte årets nyheter i projektet Världens svettigaste konstrunda!

På Tjörn älskar vi konst och kultur. Och vi älskar triathlon! Om bara ett par veckor, sista helgen i augusti, mixas dessa när Tenson Tjörn Triathlon äger rum, i år för tionde gången.

Men oavsett när du gästar Tjörn kan du besöka platserna som ingår i Världens svettigaste konstrunda. En karta över konstrundan är en av årets båda nyheter. Den visar vägen för dig som vill gå, cykla eller springa från Nordiska Akvarellmuseet till Skulptur i Pilane.

Längs vägen hittar du den andra nyheten, Maria Miesenbergers skulptur Change of Direction, som satts upp i sommar. Konstnären har lånat ut skulpturen till Svettigaste konstrundan-projektet och Tjörns kommun och Skulptur i Pilane har möjliggjort att den kommit på plats. Kanske känner du igen konstverket som fanns med på Skulptur i Pilane 2015.

- Det känns fantastiskt roligt att alla som cyklar, går eller springer längs leden, som går genom ett av Sveriges vackraste kulturlandskap, kan pausa och njuta av skulpturen och få en försmak av vad som bjuds i Pilane, säger Lena Karlstedt, avdelningschef för turism i Tjörns kommun.

- Skulpturens placering – så att säga på rymmen från Pilane – ger en oväntad upplevelse längs cykelleden, tillägger Lena Karlstedt.

FAKTA: Världens svettigaste konstrunda

Tjörn är platsen där konst möter triathlon. I svettigaste konstrundan ingår Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Tenson Tjörn Triathlon, dessutom står Turistrådet Västsverige, Södra Bohuslän turism och Tjörns kommun bakom projektet.

Tanken är att du ska kunna kombinera konstupplevelser med att röra på dig, året om, inte bara när det är triathlon.

Sträckan mellan Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och Skulptur i Pilane är en del i Svettigaste konstrundan och den är märkt med skyltar längs vägen. Du kan hämta en karta över leden på Tjörns turistbyrålänk till annan webbplats eller andra turistbyråer i Bohuslän.

Länk:

Turistrådet Västsverige: Världens svettigaste konstrunda länk till annan webbplats

Maria Miesenbergers skulptur Change of Direction. Foto: Maria Johannessen

Maria Miesenbergers skulptur Change of Direction. Foto: Maria Johannessen

Bengt Rindner har alltid konsten i huvudet

Konstnären Bengt Rindner blir aldrig klar och tar sällan rast från sitt skapande. Han har alltid ett skissblock med sig, varje resa blir en arbetsresa.

- Det finns automatiskt i huvudet. Jag är inte färdig, jag målar bara, säger han enkelt.

Bengt Rindner finns representerad med två verk i Tjörns kommun. Den ena tavlan har ett båtmotiv, den andra föreställer hans dotter Louise läsande.

Han är född i Stockholm 1954, uppvuxen i Göteborg, har bott några år i Borås och 14 år i Rönnäng på Tjörn. Sedan 2011 bor han åter i Göteborg.

Sin utbildning har han fått vid Ölands Folkhögskola, Hovedskous målarskola och Valand, där han gick 1983-88.

Färgen och ljuset viktigast

Efter Valand har han i stort sett försörjt sig på sitt konstnärskap. Han målar i olja, akryl och akvarell men gör även grafik. Viktigast av allt är färgen.

- Är det ingen färg är det ingen målning, även om jag ibland kan längta efter att bara teckna i svartvitt. Färgen beskriver ljuset och färgerna kommer av sig själva när jag målar. Jag tänker inte så mycket på det nu, jag har målat så pass länge, säger han.

- Ibland målar jag efter det jag ser, ibland efter något fotografi. Ibland efter ett tema. Jag ser till att det blir 3-4 timmars effektivt arbete i ateljén varje dag.

Motiven är ofta människor, porträtt, men också havsnära landskap och båtar, gärna från Tjörn.

Det är inte omöjligt att det blir nya uttrycksformer framöver.

- Jag har funderat på skulptur, men jag har inte satt igång än, säger han med ett skratt och berättar att han samlar på skrot han hittar, för framtida bruk.

Galleriet i berget

Den första veckan i juli ställde Bengt Rindner ut i Galleri Bockeberget på Dyrön, bland annat flera Tjörnmotiv som han inte tidigare visat.

Galleriet finns lite överraskande inne i berget alldeles ovanför öns södra hamn. Inbäddade i grönskan hittar man grinden och passagen in till bergrummet med välvt tak som ger konstverken en annorlunda och spännande inramning.

- Ursprungligen är det ett gammalt militärt skyddsrum för en minstation bakom berget, berättar Göran Ehrenpohl som tillsammans med hustrun Åsa hyr lokalen av Dyröns utmarksförening och driver galleriet.

Under sommaren 2017 hinns sju olika utställningar med i galleriet.

Sicilien väntar

I slutet av juli ställer Bengt Rindner ut på Öland och till våren blir det en utställning på Galleri PS i Göteborg bland annat. Men innan dess ska han bo två månader på Sicilien, i en bergsby med svalorna pilande utanför och med utsikt mot Etna.

Då blir det Siciliens färger och ljus han ska fånga.

Text: Birgitta Löwing Kiser


Bengt Rindner ställde ut i Galleri Bockeberget på Dyrön i början av juli. Foto: Birgitta Löwing Kiser

Bengt Rindner ställde ut i Galleri Bockeberget på Dyrön i början av juli.Foto: Birgitta Löwing Kiser

Besök Sandra Magnussons magiska värld

Konstverk med fantasifulla namn som Havsdjuret, I fågelns öga, Skogslungan och Mandala pryder just nu Konstrummet i Skärhamns bibliotek.

En bläckfisk, en jättemanet och flygande insekter hänger från taket. På golvet finns ett Ginko biloba-träd. Allt är virkat, mestadels färgstarkt och nästan sagoboksinspirerat fantasieggande.

Förutom de virkade skulpturerna som hänger från Konstrummets tak finns det också oljemålningar och bilder i blandteknik att fascineras av.

Konstnären Sandra Magnusson är född 1977 och uppvuxen på landet utanför Karlstad. Hon bor i dag i byn Uddebo som ligger fyra mil söder om Borås. Hennes konst är textil, skulptural, mestadels virkad med teman som naturen, universum, människan och livet.

Utställningen i Konstrummet i Skärhamns bibliotek pågår till och med den 20 augusti, samma öppettider som biblioteket. Sandra beskriver den som ”en upptäcktsfärd i den inre och yttre virkliga verkligheten”.

”Jag intresserar mig för och inspireras av växter, växande, växtlighet, föränderlighet, gud, livet & kärleken, universum i det stora fast framförallt i det lilla, & det magiska universum vi bär inuti våra kroppar”, skriver Sandra Magnusson på sin hemsida.

Här kan du läsa mer om Sandra och se bilder av hennes verk:

https://sandramagnusson.com/länk till annan webbplats


Foto: Sandra Magnusson

Ginko Baloba, Sandra Magnusson med The Jellyfish samt The Octopus

 

GIBCA Extended - Göteborgs Internationella Konstbiennal i regionen och på Tjörn


GIBCA Extended är biennalens regionala satsning där engagemanget sprids även utanför Röda Sten och Göteborg. Hösten 2017 deltar Tjörn och Tjörnkonstnärer i GIBCA Extended igen! 

2015 deltog Tjörn i GIBCA Extended genom en samlingsutställning i konstrummet i Skärhamns bibliotek med lokala yrkesverksamma konstnärer under Kulturveckan i oktober. Även Nordiska Akvarellmuseet medverkade med eget program 2015.  

Biennalen pågår 9 september till 19 november. Extended är öppet för alla som är aktiva inom samtidskonstscenen i regionen, oavsett om du är konstnär, arbetar med ett galleri, visar konstfilm på din biograf eller arbetar med scenkonst.  

Vad menas med samtidskonst?

länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Läs mer om GIBCA här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn

Nordiska Akvarellmuseet skall vara en plats för möten mellan konst, människor och natur. Ett museum för konst baserad på vatten, pigment och papper.

Sedan starten har museet visat konst i världsklass, bland andra
Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och svenska favoriter som
Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin.

Utöver utställningsverksamheten har museet en bred pedagogisk verksamhet och ett stort utbud av kulturarrangemang.


akvarellmuseet.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa om utställningarna, program och aktiviteter på museet.

 

Nordiska Akvarellmuseet baksidan. Foto: Maria Johannessen

Tema-17: Bild & Form


Att arbeta i temaår innebär att vi lyfter fram och uppmärksammar de olika konstformerna. Genom utställningar, workshops, folkbildning, fortbildning och föreläsningar som arrangeras under året av och med lokala, regionala, och nationella aktörer hoppas vi både ”sänka trösklar” och ge konsten utrymme. Tillsammans hjälps vi åt att visa upp det rika kulturliv som finns på Tjörn.

Alla evenemang och aktiviteter som kan relateras till bild och form samlas under rubriken Tema-17: Bild & Form, och lyfts på bland annat www.tjorn.se/bildochformlänk till annan webbplats.

Claes Hake, "Pater Noster" vid Myggenäs korsväg

Vad är grejen med samtidskonst?


Föredrag med Maria Carlgren, konstkonsulent på Kultur i väst. Onsdag 3 maj kl 18 i Skärhamns bibliotek.

Konst som visas i dag verkar ibland skilja sig mycket från traditionell konst, och ändå kallas det konst? Finns det i konstvärlden ett allmänt behov av att utmana den utbredda traditionella bilden av konst som estetiskt objekt? Välkommen på en intressant föreläsning med fokus på samtidskonst.

Föredraget ingår i projektet Smittande oro och mod.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Linn Granlund: Hulda vid Gråskärsbadet

Linn Granlund, "Hulda". Foto: Maria Johannesen

Gå på konstvandringen i påsk!


Konstvandringen Södra Bohuslän är en ideell förening med 65 medlemmar, yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare i Kungälv, Stenungsund, Tjörn, Orust oh Uddevalla.

Följ med på en inspirerande konstresa tillsammans med oss
i årets konstvandring. Du möter en fascinerande bredd av
uttryck, tekniker och temperament. Ta del av allt detta i
konstnärernas egna ateljéer och titta på konsten där den faktiskt
blir till. Tillsammans får vi vara med om härliga möten och
spännande samtal. Att samtidigt uppleva det vackra Bohuslän är
en fin bonus. I år är det 42 konstnärer som deltar.

På Tjörn ställer dessutom lokala konstnärer ut i Fria verkstaden på Nordiska Akvarellmuseet!

Mer information på www.konstvandringen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bild: Konstvandringen

Bild: Konstvandringen

Kakan Hermansson fick tyvärr ställa in sitt besök på Tjörn

 

Här kan du läsa mer om varför.länk till annan webbplats


Bera Nordal först ut i vårens Amensamtal


Torsdag 9 mars inleder Bera Nordal vårens första Amensamtal som går under temat Vid horisont - spår av kvinnliga röster.

Bera Nordal blev chef för Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn 2002. Sedan dess har hon med fantasi och nytänkande lotsat ett konstmuseum i den geografiska periferin till en respekterad plats i den internationella museivärlden. Utmaningarna är många: balansgången mellan publika och experimentella utställningar, mellan traditionen och den framtida konsten, mellan Norden och världen utanför. Museet välkomnar barn och vuxna, konstkännare och den
breda publiken. Hur hanterar man utmaningarna – glädjeämnen och
sorgebarn? Vilken är konstens uppgift? Finns det ett särskilt kvinnligt perspektiv i en tuff konstvärld?

Bera Nordal 9 marslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lina Ekdal 4 aprillänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Birgitta Ohlsson 16 majlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nordiska Akvarellmuseet kl 19, fri entré

Konstföreningar


På Tjörn finns fyra verksamma konstföreningar. Länkar och information till respektive förening finner du nedan.

Tjörns konstföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreningen Karl Nordströmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akvarellmuseets vänföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Elin Sundbergs vänföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Just color it!


På sportlovet drar vi igång en väggmålning i Deltahuset i Skärhamn. Fem ungdomar och konstnären Petter kommer sätta färg på några vita väggar i huset.

Allas konstnärliga stilar och metoder kommer att bidra till en stor gemensam målning. Vi kommer träffas torsdagen innan, (9/2) för att ta del av alls idéer och planera verket tillsammans. Sedan startar vi målningen på onsdagen under sportlovet och fortsätter tills vi är helt färdiga under torsdag och fredag.

Vi behöver 6 frivilliga ungdomar som kan tänka sig att genomföra detta från början till slut. Vi söker dig som har viss förkunskap att måla med akryl.

Materialet som kommer att användas är akrylfärg så oömma kläder är att föredra. För dig mellan 13 (åk 6) – 18 år. Läs mer på www.tjorn.se/lov

Sagabiografen sänder invigningen av Göteborg Film Festival fredag 27 januari

 

Göteborg Film Festival fyller 40 år och firar med att visa världspremiärerna av Tom of Finland och kortfilmen Min börda på hela 40 biografer runt om i Västra Götelandsregionen.

Kl. 16.30 - Mingel
Kl. 17.30 - Direktsänd Invigningsceremoni
Kl. 18.15 - Kortfilm
Kl. 18.30 - Långfilm (invigningsfilm)
Kl. 20.30 ca - kvällen avslutas

Biljettpris 40 kr!

Tom of Finland
Regi: Dome Karukoski
Touko Laaksonen vässar pennorna och blir världsberömd som den banbrytande tecknaren Tom of Finland i en storslagen film om konst, motstånd och sexualitet.

Min Börda
Regi: Niki Lindroth Von Bahr
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan.

Psst!
Vi kan stolt berätta att vår egen filmpedagog Simon Borka Gunnarsson visar sin film Vykort från Petrokemin under filmfestivalen! Program på www.giff.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Josef Persson

Ur filmen Tom of Finland

Måleri och skapande för barn och unga

 

Kulturskolan Delta finns akvarellkurser för barn och unga. Där får eleverna lära sig olika tekniker inom akvarellmåleri. Läsåret brukar avslutas med en utställning i konstrummet i Skärhamns bibliotek.

Kultur- och fritidscentra erbjuder många möjligheter till kreativt skapande. Presentera din idé för ungdomskonsulenterna så hjälper de dig! Verksamheten är till för dig mellan 13-18 år och finns på Häggvallskolan i Höviksnäs och Delta i Skärhamn. Följ Kultur- och fritidscentra på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att se mer!

Nordiska Akvarellmuseet har ett löpande program med aktiviteter för barn och unga. Lovverkstäder, öppen verkstad och olika workshops kopplade till aktuella utställningar. Programmet hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Konst i skolan!
På bildlektionerna i vissa årskurser arbetar eleverna med teman. I årskurs två ligger fokus på måleri och färg, eleverna i årskurs tre arbetar med teckning och eleverna i årskurs sju har inriktning samtidskonst.

Dessutom besöker alla i tvåan, trean, sjuan och särskolan Nordiska Akvarellmuseet någon gång under läsåret!

Läs mer om Kulturträdet här

 

Foto Atlas: Vasco Célio from the premiere at Maria Matos Municipal Theatre, Lisbon, Portugal

Smittande Oro och Mod
- Tjörn deltar i stort konstprojekt i Göteborgsregionen


Smittande oro och mod
är ett konstprojekt som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet. I dagens samhälle upplever många människor en ökad rädsla för att uttrycka sina åsikter. Har samtalsklimatet hårdnat? Vad händer om journalister, författare och konstnärer börjar censurera sig av rädsla för repressalier?

Med konstnären och curatorn Jörgen Svensson i spetsen kommer fyra konstnärer, både svenska och internationella, att skapa nya och unika konstverk på temat mod, rädsla, yttrandefrihet och demokrati. De medverkande konstnärerna är Esther Shalev-Gerz, Kendell Geers, Nina Bondeson och Michael von Hausswolff. Konstverken kommer att cirkulera i hela göteborgsregionen och kommer kunna ses både som delar och en enda stor konstutställning – från februari till maj 2017.

De fyra bilderna visas samtidigt under fyra perioder i tolv kommuner med vernissagedatum 1 februari, 1 mars, 5 april och 3 maj. Kring konstverken kommer det att finnas både informationsmaterial, temadagar, evenemang och vernissage för att ge fler perspektiv på temat mod, rädsla, demokrati och yttrandefrihet.

De kommuner som deltar i projektet är Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lilla Edet, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Projektet drivs gemensamt av de tolv deltagande kommunerna.

Utställningarna i konstrummet i Skärhamns bibliotek

1 - 23 februari Esther Shalev-Gerz
I samband med öppningen av utställningen 1 februari visar vi filmen Revolution, ny konst för en ny värld. Besökare på utställningen får gå gratis på filmen! Mer info i evenemangskalendern ovan.

1/3 - 22/3 Kendell Geers
Frågor om makt och mänskliga rättigheter präglar mycket av hans konstnärsskap.

5/4 - 26/4 Nina Bondesson
En av få konstnärer i Sverige som förutom sitt konstnärsskap är djupt involverad i konstpolitiska frågor. Inom sin egen konst var hon tidigt ute med att använda uttryck från konsthantverk i sitt bildskapande.

3/5 - 24/5 Carl Michael von Hausswolff
Carl Michael von Hausswolff har som konstnär arbetat gränsöverskridande, främst med ljudkonst men även med andra konceptuella verk.

Filming Maria Kulagina at work in her studio. ® www.foxtrotfilms.com

Ur filmen Revolution, ny konst för en ny värld. ® www.foxtrotfilms.com


Du har möjlighet att delta i samtalen kring yttrandefrihet genom att chatta med curatorn och konstnärerna på hemsidan. Chatten är öppen på öppningsdagen kl 18-20. www.smittandeoromod.selänk till annan webbplats

Ny konst i den offentliga miljön!


På den senare tiden har man kunnat se flera nya konstverk i den offentliga miljön på Tjörn. På den här sidan kommer vi under året skriva mer om det. Håll utkik!

Del av verket JA! av Johan Bloom, 2014. Bild: Johan Bloom (www.bloomart.se)

Sidan senast uppdaterad 2019-11-13 11.10
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se