Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,6 °C
Medelvind W 12,1 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Litteratur och föredrag

Störst text
Stor text
Normalstorlek

På Tjörn skrev Pär Lagerkvist några av sina vackraste dikter. Flera författare har valt att bo och verka här. För den vetgirige finns det seminarieserier och föredrag i alla möjliga ämnen. Se aktuellt program i den tryckta Kulturkalendern eller i vår digitala evenemangskalender.

Bibliotek

På Tjörn finns flera bibliotek. Huvudbiblioteket ligger i kommunhuset i Skärhamn. I Höviksnäs ligger Häggvallbiblioteket som är ett integrerat folk- och skolbibliotek. På grundskolorna finns skolbibliotek. Föreningsdrivna bibliotek finns på Åstol, Dyrön, Klädesholmen och Härön.

Föredrag

I samarbete med studieförbunden arrangeras flera föredrag och författarbesök under året på biblioteken och andra platser på Tjörn. Program för säsongen hittar du i menyn till höger.

Amensamtal

Estradsamtal kring samhälls- och existentiella frågor med inbjudna gäster. Samtalsledare Johan Ernstson, kyrkoherde. Samtalen arrangeras av Svenska kyrkan Tjörn, Tjörns kommun, Sensus och Nordiska Akvarellmuseet. Program i menyn till höger.

 

Sidan senast uppdaterad 2019-04-16 15.31
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se