Tjörns kommuns logotype
Temperatur 9,6 °C
Medelvind W 6,3 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Konst och kultur

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Tjörn är en konst- och kulturkommun med både bredd och spets. Det nya experimentella möter kulturhistoria och föreningsliv.  

Här kan du besöka evenemang, lyssna på musik, dans, film, teater eller uppleva spännande möten både på och vid sidan av scenen.

Kulturen i dess vida mening, samhällets identitet och själ, tas tillvara i planeringen av framtidens Tjörn. I det arbetet används bland annat
metoden "Cultural planning".

Årets Kulturkommun 2016

2016 var året då Tjörn utnämndes till Årets Kulturkommun av fackförbundet Vision med motiveringen:

”... Med kultur som styrmedel har rätten att få ta del av professionell kultur och möjligheter att få skapa, utöva och möta konst blivit verklighet för alla åldrar i kommunen året om. / ... / Nordiska akvarellmuseet, en väl fungerande biblioteksverksamhet, kommunens stöd till konstnärliga yrkesutövare och aktivt föreningsliv är ett resultat av ett tydligt medborgarperspektiv. På Tjörn får kulturen ta plats och fackförbundet Vision vill uppmuntra den lilla kommunen som bedriver en målmedveten och hållbar utveckling av kultur för alla på ”möjligheternas ö” och utser Tjörn till Årets Kulturkommun 2016.”


Konstverk på ett berg med vy över havet. Tre ben stöttar ett nät med kläder, allt i metall.


Sidan senast uppdaterad 2020-04-05 16.32

Klicka på bilden för att titta i magasinet.

Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se