Tjörns kommuns logotype
Temperatur 4,6 °C
Medelvind SW 3,6 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Bilda förening

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Att gå samman i en förening är att samlas i en gemenskap kring ett intresse eller en idé. I föreningen har du som är medlem möjlighet att under demokratiska former utveckla ett intresse tillsammans med andra.

Varför registrera föreningen?

Är din förening registrerad får du boka de kommunala lokalerna till subventionerat pris. Registrerad förening har även möjlighet att beviljas sökta bidrag. Att registrera en förening är kostnadsfritt.

Förberedelser

Vid den första organiserade träffen bildas en provisorisk styrelse – en så kallad interimsstyrelse – som får till uppgift att förbereda nästkommande sammanträde, det vill säga föreningens årsmöte.

Vid årsmötet ska interimsstyrelsen ha gjort:

  • Förslag till stadgaröppnas i nytt fönster (regler) för föreningen. Stadgarna är viktiga eftersom de talar om hur föreningen ska arbeta. (Om det är en stor förening som ska bildas är det vanligt att man ingår i ett riksförbund. I så fall kan man använda sig av respektive förbunds normalstadgar.)
  • Förslag till styrelse och förslag till verksamhetsplan.
Sidan senast uppdaterad 2018-12-07 13.42
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se