Tjörns kommuns logotype
Temperatur 6,7 °C
Medelvind W 5,8 m/s
Tjörns kommuns toppbild
Du är här:

Hantering av personuppgifter

Störst text
Stor text
Normalstorlek

Bibliotek i Väst hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

De uppgifter vi inhämtar är namn, personnummer, postadress, e-postadress samt telefonnummer.

De uppgifter vi inhämtar är namn, personnummer, adress, telefonnummer samt e-postadress. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnat är korrekta och uppdaterade. Dina lån och reservationer räknas också som personuppgifter. Uppgifterna används endast för administration av bibliotekens tjänster. Uppgifterna hanteras av samtliga bibliotek inom Bibliotek i Väst: Ale, Kungälv, Lilla Edet, Orust, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. Även leverantören av vårt biblioteksdatasystem, Axiell AB och kommunernas IT-avdelningar har tillgång till dina uppgifter.

Du kan alltid få veta vilka uppgifter som finns registrerade hos Bibliotek i Väst om du uppvisar legitimation. Du har också rätt att få uppgifterna rättade och även raderade om alla lån och skulder är reglerade.

Lån, reservationer och användande av bibliotekets datorer omfattas av Offentlighets- och sekretesslagen (SFS: 2009:400) vilket innebär att alla med insyn i registret har tystnadsplikt. Sju dagar efter dina lån är återlämnade, eller när eventuella skulder för lånet är betalda, raderas uppgiften i databasen. Låntagare som inte varit aktiva på tre år raderas.

Om du har klagomål på hur dina personuppgifter hanteras kan du i första hand vända dig till personuppgiftsansvarig i din kommun. Om detta inte hjälper kan du vända dig till Datainspektionen.

Personuppgiftsansvarig Tjörns kommunbibliotek:

Kultur- och fritidsnämnden
Dataskyddsombud: Elisabet Ahlin, tel: 0304-601021, e-post: elisabet.ahlin@tjorn.se

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
Tel. 08-657 61 00
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Sidan senast uppdaterad 2018-08-29 13.52
Till Facebook
Till Twitter

Tjörn — Möjligheternas ö hela året och för hela livet

TJÖRNS KOMMUN, Kroksdalsvägen 1, 471 80 Skärhamn, Växel 0304-60 10 00, Tjörns kundcenter 0304-60 10 10, fax 0304-60 10 19
tjorns.kundcenter@tjorn.se - kommun@tjorn.se - webmaster@tjorn.se